Compania a premiat câștigătorul din România al competiției internaţionale de desene My Bright Smile, eleva Alexandra González-Iliuță din Craiova. Programul Școlar Colgate continuă până la finalul lunii decembrie, când va duce mai departe misiunea companiei de educare a elevilor cu privire la igiena orală corectă. Doar în anul 2017, un număr total de 150.000 de copii vor fi participat la program, aceștia beneficiind de lecții educaționale susținute de voluntarii Crucii Roșii și de produse de îngrijire pentru a aplica acasă regulile învățate la clasă. 
 
În cadrul ediției 2017, eleva Alexandra González-Iliuță de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova a fost declarată unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional al concursului de desene. Reușita acesteia a fost cu recompensată cu bursa Colgate-Palmolive Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari, iar desenul ei a fost inclus în calendarul global Colgate „My Bright Smile™” 2018. În același timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari. Premierea câștigătoarei a avut loc pe 16 noiembrie, într-un eveniment local la care au participat reprezentanți Colgate România, Crucea Roșie Română și ai școlii. 
 
Fiind adaptate la vârsta celor mici și având un format atrăgător, interactiv, lecțiile prezentate de voluntarii Crucea Roșie au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să efectueze un periaj cu ajutorul unui model. Copiii sunt implicați activ în cadrul acestor lecții, având ocazia de a le adresa voluntarilor întrebări. De asemenea, școlarii vizionează și filmul educațional Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși, învățând într-un mod distractiv cele trei reguli pentru un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse speciale pentru îngrijirea dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi pentru a supraveghea mai eficient progresul celor mici, precum și un calendar, toate acestea fiind oferite de Colgate România. 
 
Din 1993, de la lansarea Programului Școlar Colgate, aproape 6.000.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere și produse de îngrijire pentru o îngrijire orală corectă. Mai mult, pe lângă tradiționalele lecții, din 2017, Colgate oferă și consultații stomatologice gratuite elevilor din clasele primare, în 20 de orașe din țară, prin programul pilot Zâmbete Colgate. În acest weekend, programul ajunge în două orașe din județul Dolj, la Școala Gimnazială Filiași pe 18 noiembrie și la Băilești, în data de 19 noiembrie, la Liceul ”Mihai Viteazu”. 
 
Mai multe informații sunt disponibile online la: www.programscolarcolgate.ro.
 
***
Despre Programul Școlar Colgate©
Parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate© a ajuns la 25 de ediții de la lansarea în România. În perioada 1993 - 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaționale și a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de peste 5.660.000 de copii de pe întreg teritoriul țării, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. 
 
Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educație orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuța fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar și activități ale studenților stomatologi din țară. Colgate-Palmolive România se implică activ și investește anual într-o serie de programe educaționale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare și profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătățirea parametrilor sănătății orale pentru populația din România. Vizitați website-ul companiei www.colgatepalmolive.com sau www.colgate.ro, iar pentru informații specializate accesați www.colgatetalks.com.
 
Despre Crucea Roșie Română
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.
 
Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Educația pentru sănătate reprezintă o componentă esențială în îmbunătățirea calității vieții populației. Campaniile de educație pentru sănătate ale Crucii Roșii au contribuit de-a lungul anilor la prevenirea și combaterea unor epidemii prin informarea populației asupra comportamentelor igienico-sanitare adecvate tipurilor de maladii cu care societatea s-a confruntat și se confruntă.