Proiectul "Pedaleaza pentru educatie", derulat de compania E.On in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si autoritatile locale a fost lansat, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi.

Considerat a fi unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul unei campanii prin care si-a propus sa sustina sistemul de educatie din Romania, proiectul "Pedaleaza pentru educatie" consta in donarea a 800 de biciclete pentru copiii din 40 de localitati din mediul rural din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui. Beneficiarii proiectului sunt aproape 7.000 de copii si cadre didactice din Moldova, la Iasi urmand sa ajunga 200 de astfel de mijloace de transport.

Lansarea proiectului in judetul Iasi a avut loc in prezenta primarului municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a primarilor localitatilor beneficiare si a reprezentantilor Consiliului Judetean, precum si a directorului E.On Romania, Frank Hajdinjak.

Potrivit acestuia din urma, proiectul isi propune sa contribuie la scaderea ratei absenteismului scolar si a numarului de copii care renunta la scoala, din cauza distantei mari intre casa si institutia de invatamant si, totodata, sa promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient si ecologic.

"Accesul la educatie da valoare fiecarei comunitati si arata dorinta oamenilor de a-si extinde orizontul cunoasterii. Mai mult decat atat, copiii au dreptul la o educatie sanatoasa, care sa le ofere o sansa reala de a evolua in viata de zi cu zi, pentru a pune umarul peste ani, la dezvoltarea comunitatilor in care traim"
, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution a declarat la randul sau ca zonele rurale ce vor beneficia de biciclete au fost selectate impreuna cu reprezentantii Consiliilor Judetene, conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse; numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli; copii cu rezultate bune la invatatura; lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala; copiii provin din familii cu venituri modeste.


Citeste stirea integrala pe www.administratie.ro