Un proiect al voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez in Romania (SAMR) sustinut de Zeta Petroleum Romania

Serviciul de Ajutor Maltez in Romania si Zeta Petroleum Romania desfasoara pe data de 7 mai un proiect de activitati recreative pentru un numar de 19 tineri cu dizabilitati fizice si psihice, aflati in grija a sase maicute din Chitila. Aceasta va oferi tinerilor cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, ocazia de a iesi in afara centrului unde sunt ingrijiti, de a petrece timp in aer liber, de a socializa si participa la diferite activitati cu rol recuperator.

Activitatea se desfasoara cu ajutorul unui numar de 7 voluntari din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, tineri cu varste intre 22 si 35 de ani, care sunt pregatiti de circa un an pentru a oferi servicii de suport persoanelor cu deficiente.

”Cele mai multe dintre aceste persoane nu sunt autosuficiente si au nevoie de ingrijire permanenta. Ei se afla in grija maicutelor de la inceputul anilor '90, iar voluntarii nostri contribuie din cand in cand cu activitati speciale, cum sunt si cele desfasurate acum, cu ajutorul Zeta Petroleum Romania”, explica Rucsandra Novotny, voluntar si coordonator al sucursalei din Bucuresti al Serviciului de Ajutor Maltez in Romania.

“Sucursala din Bucuresti a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania este implicata in numeroase activitati prin care incercam sa ajutam copiii ce provin din familii defavorizate, varstnicii sau tinerii cu dizabilitati fizice si psihice. Iar aceste activitați sunt posibile datorita voluntarilor nostri, persoane foarte tinere care au ales sa aloce din timpul lor pentru a ii ajuta pe cei mai putin favorizati, dar si companiilor care se implica in ajutorarea persoanelor cu diferite tipuri de nevoi”,mai spune Rucsandra Novotny.

“Zeta Petroleum nu este la prima colaborare cu Serviciul de Ajutor Maltez in Romania. Proiectul urmator al organizatiei in care intentionam sa ne implicam este un program in cadrul caruia va fi oferita o masa calda zilnic (programul international al serviciilor de ajutor al Ordinului Cavalerilor de Malta cunoscut sub numele „meals on wheels”) unor batrani singuri si cu o situatie sociala dificila”, declara Bogdan Popescu, General Manager al Zeta Petroleum Romania.

***

Note pentru Editori:
Serviciul de Ajutor Maltez in Romania (SAMR) a fost constituit in anul 1991 si inregistrat ca persoana juridica romana cu sprijinul Ordinului Suveran de Malta si a Serviciului de Ajutor Maltez German (Malteser Hilfsdienst), preluand dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani: Tuitio fidei et obsequium pauperum - pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor.

Asociatia Ordinului Maltez din Romania este singura din lume, ce are si o componenta ortodoxa acreditata de conducerea Ordinului. Acest privilegiu unic a fost acordat in urma vizitelor in Romania a Papei Ioan Paul al II-lea si a Marelui Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Fra Andrew Bertie acestia fiind impresionati de functionarea eficienta a echipelor ecumenice de lucru din interiorul Ordinului si ale Serviciului de Ajutor Maltez in Romania.

SAMR este o organizatie nonprofit din domeniul social, cu 22 de filiale si sucursale in tara. Din 1991 a dezvoltat o retea de servicii sociale pentru copii, varstnici si persoane cu dizabilitati, deruland peste 100 de programe sociale permanente cu ajutorul a peste 1500 de voluntari, dintre care 500 tineri.

***
Zeta Petroleum este o companie privata de explorare si productie de petrol, ce are ca sfera de interes Europa centrala si de est. Obiectivele Zeta Petroleum sunt dezvoltarea si identificarea de noi oportunitati in domeniul petrolului si gazelor naturale din Romania.

Zeta Petroleum Romania are un portofoliu variat, ce include dezvoltarea, exploatarea si evaluarea campurilor de petrol si gaze, portofoliu ce va fi largit prin noi achizitii de la companii locale ce cauta parteneri. In prezent, principalele obiective ale Zeta in Romania sunt campul de gaze de la Bobocu, zacamantul de petrol de la Jimbolia, operat si detinut in proportie de 50%, precum si acumularea de gaze de la Padureni (participatie non-operativa). Zacamintele au o rezerva posibila de petrol de minim 1,5 si maxim 6 milioane de barili (neauditate) si rezerve posibile de gaze naturale de 765 milioane de metri cubi (neauditate).
 

Pentru informatii suplimentare:
Monica Leulescu – monica.leulescu@agama.ro