Pentru al doilea an consecutiv, MagiCAMP este susținut de BCR în cadrul Swimathon 2016. BCR Team ONE, formată din: Octavian Piciu, Ionuț Petru Ciontu, Ionuț Stanimir și Eliza Angeli Cosman, va face 70 de lungimi de bazin pentru a le reda copiilor bucuria de a trăi.
 
MagiCAMP este tabăra specială pentru copiii diagnosticați cu cancer, fie că au învins sau încă luptă împotriva bolii, sub discreta supraveghere a medicilor oncopediatri. În 2014 tabăra și-a deschis porțile pentru 31 de copii, iar în 2015 pentru 84, urmând ca, din iulie 2016 să întâmpine peste 120 de copii. Distracția și joaca este ceea ce le putem oferi împreună acestor copii extrem de greu încercați, astfel încât să poată lupta apoi mai eficient cu boala, să își recapete încrederea în ei și în cei din jur.
 
Bugetul total necesar este de 450.000 lei.

Susține MagiCAMP pe Bursa Binelui
 
***
Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, proiect realizat de Fundația Comunitară București. Mecanismul este foarte simplu:
# Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală.
# Companiile şi înotătorii aleg cauza pentru care se implică. 
# Susţinătorii donează o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.
 
Ediția 2016 va avea loc în data de 2 iulie, între 9.00 și 14.00, pentru cele 20 de proiecte-cauze înscrise pe platformă.