Castigatorii vor fi premiati de BCR cu 15.000 de euro
 
Competitia urmareste sa transforme organizatiile in fundraiseri, in vederea atragerii de donatii pentru propunerile de proiecte sau proiectele in curs de implementare. Premiile vor consta in dublarea sumelor stranse de catre ONG-urile clasate pe primele trei locuri in cadrul Campionatului de Bine, in limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect castigator.

“Bursa Binelui este un instrument pus la dispozitia  ONG-urilor  pentru a atrage fonduri pentru proiectele pe care doresc sa le implementeze. O directie de dezvoltare oferita de platforma, cand vorbim despre posibilitatile organizatiilor de a asigura finantari pentru proiectele lor, este aceea de a-i  invata si ajuta cum sa atraga fonduri de la donatori individuali sau din comunitatile in care activeaza folosind mijloacele de plata moderne – cardul bancar – care usureaza si flexibilizeaza mult actul donatiei. ” declara Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.

Cu ocazia lansarii Campionatului de Bine, editia 2015, Bursa Binelui a organizat un workshop dedicat organizatiilor non-profit, neguvernamentale, care doresc sa inscrie in Campionatul de Bine propuneri de proiecte sau proiecte in curs de implementare pentru a atrage donatii

“Pe platforma Bursa Binelui, sunt incurajate donatiile de valori mici, pentru ca platforma nu percepe niciun fel de comision. Astfel, 5 lei donati, 5 lei ajung in contul ONG-ului. Editiile anterioare ale Campionatului de Bine ne-au demonstrat ca oamenii devin din ce in ce mai constienti ca fiecare mic ajutor conteaza - am reusit sa strangem aproape 162.000 de  euro din peste 14.450 de donatii. Am adus cateva imbunatatiri platformei si speram ca si editia de anul acesta a Campionatului de Bine va fi una de real folos celor peste 300 de ONG-uri de pe Bursa Binelui”, a incheiat Nicoleta Deliu.

Intre 26 noiembrie si 16 decembrie 2015, vor avea loc Sferturile Campionatului de Bine, in care organizatiile trebuie sa atraga, pentru fiecare proiect inscris in Campionat, cel putin 300 de lei de la cel putin cinci donatori diferiti.

Semifinala Campionatului de Bine se va desfasura intre 17 decembrie 2015 si 20 ianuarie 2016. In perioada aceasta, pentru fiecare proiect calificat, organizatiile trebuie sa atraga donatii in valoare de cel putin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiti.
 
In ultima etapa, in Finala Plina de Bine, fiecare proiect calificat trebuie sa atraga o suma cat mai mare de donatii de la cat mai multi donator, intre 21 ianuarie 2016 si 17 februarie 2016. Vor fi declarate castigatoare si premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor, calculat pe baza sumelor atrase din donatii si numarul de donatori, de pe tot parcursul Campionatului de Bine.  

Castigatorii editiei anterioare au fost: Asociatia Romana Impotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie a SUUB, care a atras 37.785 lei de la 1082 donatori distincti, Asociatia SOS Infertilitatea cu proiectul Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin, care a obtinut 25.020 lei de la 1518 donatori si Asociatia Kogayon cu Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte, care a atras 35.510 lei de la 818 donatori.

In Campionatul de Bine pot fi inscrise propuneri de proiecte sau proiecte implementate de organizatii in comunitatea in care acestea activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari, plecand de la o nevoie identificata in comunitate sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatiile doresc sa stranga fonduri.

Mai multe detalii despre Campionatul de Bine gasiti pe site-ul www.bursabinelui.ro.
 
Contact
Echipa Bursa Binelui
bursabinelui@bcr.ro 
_______________________
Campionatul de Bine este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, unica platforma de donatii fara comision, dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro. 

Bursa Binelui este un proiect creat si sustinut de Banca Comerciala Romana (BCR), in parteneriat cu EuPlatesc.ro, care au dezvoltat si sustin platforma on-line si acopera toate costurile legate de tranzactii, intretinere si comunicare.

Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisoane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision.