Can Pack Recycling, Asociația Alucro şi Penny Market desfăşoară până în luna octombrie 2018 un proiect pilot de colectare a dozelor din aluminiu în cinci magazine Penny Market din Braşov, în cadrul campaniei „Grijă de România – Reciclează şi tu dozele din aluminiu”.  Dozele colectate vor ajunge în centrul de colectare din București, urmând a fi sortate, balotate și transportate la fabricile de reciclare din Europa. În România nu există o fabrică de reciclare dedicată dozelor din aluminiu, temperatura necesară topirii aluminiului pentru a putea fi refolosit în fabricarea altor doze, fiind de 700 grade. Acestea se întorc în țară sub formă de tablă de aluminiu ce urmează a fi folosită pentru producere de doze noi la Can Pack Romania, singura fabrica din România. 

„Ne bucurăm că Penny Market a răspuns invitaţiei de a se implica în campania de conştientizare  privind importanţa reciclării dozelor din aluminiu prin acest proiect pilot din Braşov. Mărirea reţelei de aparate de colectare a dozelor Eco Can cu alte cinci aparate înseamnă facilitarea accesului cât mai multor români de a preda dozele folosite, în locuri adecvate.”
declară Dragoş Doru, Director General, Can Pack Recycling.

În magazinele Penny Market din judeţul Braşov au fost amplasate aparate dedicate colectării dozelor din aluminiu (Voluntary Take Back Machine - VTBM) care le oferă braşovenilor posibilitatea de a preda dozele din aluminiu şi de a participa la concursuri cu premii pe toată durata campaniei. Aparatele de colectare fac parte din reţeaua Eco Can formată în prezent din 28 de aparate amplasate în mai multe puncte din ţară, centre comerciale sau zone publice.
 

„Suntem încântaţi să adăugăm pe lista proiectelor noastre sustenabile şi campania „Grijă de România – Reciclează şi tu dozele din aluminiu”. Obiectivul nostru este acela de a crește un model de business prietenos cu mediul înconjurător, aşadar cunoaştem importanţa reciclării dozelor din aluminiu. Am început în judeţul Braşov, însă ne dorim să extindem acest proiect în toate celelalte oraşe unde suntem prezenţi cu un magazin Penny Market”
afirmă Daniel Gross, Director General REWE Romania| Penny Market.

Pentru a lua parte la campanie, participanţii trebuie să păstreze dozele din aluminiu folosite şi să le introducă în aparatul de colectare care le permite să selecteze una din opţiunile: voucher premiu instant, bilet pentru tombolă lunară sau donaţie pentru programul european Every Can Counts dedicat reciclării dozelor din aluminiu. 

Premiile instant constau într-un bax de 6 doze de bere, suc sau energizant, care se acordă în baza voucherului, dacă acesta este câştigător. Premiile lunare constau în aparate electrice şi electrocasnice şi se acordă după extragerea lunară la care participă toate biletele eliberate de aparat la opțiunea bilet de tombolă în luna anterioară extragerii. Extragerile au loc în data de 16 ale lunii următoare. Lista completă a premiilor şi extragerilor lunare este disponibiă pe site-ul www.reciclaredoze.ro. 

Lista magazinelor participante la campanie:
Penny Market Râşnov:  Str. Gării Nr. 10
Penny Market Braşov 2: Str. Aluminiului Nr. 6
Penny Market Braşov 3: Str. Spicului, Nr. 7A 
Penny Market Braşov 4: Str. Prunului Nr. 3A
Penny Market Săcele: Bd. G. Moroianu, Nr. 63-67

***
Despre Can Pack Recycling
Can Pack Recycling face parte din grupul Can Pack, singurul producător de doze din aluminiu din România și unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Misiunea sa este aceea de a colecta și a recicla dozele introduse în consum, asigurând astfel trasabilitatea pe piața românească. www.reciclaredoze.ro 

Despre Asociația Alucro -  Every Can Counts Romania:  Alucro este singura asociație non profit din România care desfășoară proiecte de mediu  ce vizează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experiență acumulată în cei peste 8 ani de activitate, asociația a implementat în țara noastră platforma europeană EveryCanCounts care se desfășoară în prezent în 12 țări. Toate proiectele asociației transpuse în practică au o contribuție decisivă la îmbunătățirea obligațiilor de reciclare la nivel național, adresându-se unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituții de învățământ, HORECA, dar și publicului larg. www.everycancounts.ro 

Despre Penny Market
Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de 3 centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, REWE România deține 225 de magazine Penny Market la nivel național si activează cu un număr de peste 4,300 de angajați. www.penny.ro.