Pentru al cincilea an consecutiv, Cif porneşte în misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții românilor, prin campania naţională „Cif Curăţă România!”. Patru noi oraşe – Iași, Sinaia, Oradea şi Craiova - vor fi curăţăte şi înfrumuseţate anul acesta de către Cif şi românii care doresc să se implice pentru a reda strălucirea unor locuri semnificative pentru comunităţile locale. 

Misiunea Cif de a curăța şi înfrumuseţa România continuă și în 2018
Caravana „Cif Curăţă România!” va ajunge anul acesta în alte patru orașe din ţara noastră unde va fi curățat câte un loc de referință pentru comunitatea locală. Acţiunilor de curăţenie li se vor putea alătura toţi cei care doresc să aducă o schimbare şi să călătorească în România pentru a descoperi locuri noi, în schimbul implicării lor active în iniţiativa Cif. Nu în ultimul rând, voluntarii locali vor putea alege, prin vot, locul din oraşul lor care va fi curăţat, având ocazia să contribuie la înfrumuseţarea propriei comunităţi.

„Știm cât de important este mediul în care locuim şi cu toţii ne dorim să trăim în locuri cât mai frumoase, căci acestea ne oferă permanent o stare de bine. Tocmai de aceea, Cif își continuă misiunea, printr-un îndemn la implicare activă în acţiunile de curățare și înfrumusețare a spațiilor publice. Dacă anul trecut ne-am ocupat să curățăm obiective turistice din diferite orașe ale țării, anul acesta ne-am propus să readucem curăţenia acelor locuri funcţionale sau cu o însemnătate aparte pentru comunităţile locale, împreună cu toţi românii care îşi doresc să susţină misiunea Cif. Ne dorim ca românii să fie mereu mândri de locurile de care aparțin și îi încurajăm să călătorească în țară, tocmai pentru a vizita astfel de oraşe deosebite, precum cele pe care au ocazia să le descopere în campania noastră”
, declarat Andra Sima, Brand Building Category Manager – Household Cleaning, Unilever. 

Pentru a contribui şi mai mult la starea de bine a comunităţilor locale şi la înfrumuseţarea oraşelor, imediat ce curăţenia va fi gata, va fi amplasată câte o piesă de mobilier urban, cu un design special creat şi adaptat fiecărui spaţiu curăţat.
 

„Oamenii își găsesc fericirea în diferite valori materiale și spirituale, fiecare într-o pondere personală. Suntem preocupați de îmbunătățirea calității vieții noastre prin sport, diete, activități de petrecere a timpului liber sau alte hobby-uri. Însă, una dintre cele mai vechi modalități prin care oamenii și-au menținut starea de bine este curățenia locurilor unde aceștia au trăit. Păstrarea edificiilor și a spațiilor publice cât mai îngrijite a fost una din metodele facile care a întreținut bunăstarea comunităților. Studii de profil realizate în Olanda, Marea Britanie sau China au confirmat acest lucru. Astfel, este demonstrat că bucuria resimțită de un individ este influențată, în mod semnificativ, și de nivelul de curățenie a locului unde acesta trăiește”,
explică Alexandru Zodieru, sociolog. 

Implică-te şi tu în acţiunile de curăţenie şi călătoreşte gratis în România, alături de Cif şi Lucian Mîndruţă
Anul acesta, orice român poate decide care vor fi locurile curăţate în campania „Cif Curăţă România!” şi poate fi câştigătorul unei excursii de două persoane, în ţara noastră.

Pasul 1: Votează locul care doreşti să fie curăţat de Cif
Selecția locului care va fi curățat şi înfrumuseţat în fiecare oraș din campanie se va realiza în baza votului românilor, pe pagina de Facebook Cif.
Pasul 2: Înscrie-te în concurs şi călătoreşte în ţară, dacă vrei să te alături misiunii Cif

Pentru a intra în competiția pentru o excursie în România, unde modalitatea de plată este reprezentată doar de implicarea într-o acțiune de curățenie, cei interesaţi pot accesa pagina de Facebook Cif www.facebook.com/CifRomania sau direct aplicaţia de concurs. Înscrierea se face completând formularul online şi indicând, pe scurt, motivul pentru care doresc să participe în competiţie şi să se alăture demersului Cif.

12 participanţi, cu însoțitorii lor, vor deveni marii câştigători ai unei excursii de 3 zile într-unul dintre cele 4 oraşe din campanie. Înscrierile în concurs au loc în perioada 12.03.2018 - 21.05.2018, iar acţiunile de curăţare se vor desfăşura astfel:
Iași: 13-15 aprilie
Sinaia: 20-22 aprilie
Oradea: 11-13 mai
Craiova: 1-3 iunie
 
 
„Anul trecut am curățat o fântână, un tren, o casă de cultură, dar mai ales, am curățat praful de pe cheful de treabă al câtorva zeci de oameni. Oamenii care m-au ajutat la curățenia din 2017. Sunt mândru de voluntarii noștri și sper că acasă la ei au dus exemplul mai departe și altora.
Anul acesta? Anul acesta ne întoarcem mai mulți și mai harnici. Avem mai multă Românie de scos la lumină, avem alte orașe, alte locuri și mai ales, sper să avem mai mulți oameni care ne urmează exemplul. Pentru că nu putem face curat peste tot, dar putem să-i facem atenți pe oamenii mulți care își doresc o țară mai curată. Hai cu noi să fim scânteia de la început!”, a spus Lucian Mîndruţă, Ambasador „Cif Curăţă România!”.

Mai multe detalii cu privire la criteriile de vot, înregistrare şi jurizare, oraşele înscrise în campanie, anunţarea câştigătorilor şi desfăşurarea acţiunilor de curăţare sunt disponibile în regulamentul oficial al campaniei.