Prin proiectulul desfasurat anual, campionatul de baschet interscolar “Cupa Metigla”, 70 de panouri de baschet au fost amplasate in scolile din judetul Prahova incepand cu toamna anului 2015. Un numar de 22 de scoli si mai multe cluburi sportive au beneficat in acest proiect de material sportiv necesar desfasurarii activitatii. 

Conditiile de joc oferite, premiile si organizarea pe masura au atras 1000 de tineri jucatori de baschet in competitia desafasurata in saptamana 15-20 mai 2017.
 
“Cupa Metigla” este o competitie de baschet care se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu, cu scopul de a incuraja practicarea sportului, sustinerea unui stil de viata sanatos, dezvoltarea spiritului de echipa si stimularea implicarii tinerilor in folosul comunitatii. Anul urmator Coilprofil va extinde proiectul la nivel national. 

Scolile participante la competitia din anul acesta au fost: Colegiul National "M. Viteazul" Ploiesti, Colegiul National "Al.I. Cuza" Ploiesti, Colegiul National "I.L.Caragiale" Ploiesti, Colegiul National "N. Stanescu" Ploiesti, Colegiul National "Jean Monnet" Ploiesti, Colegiul National "M. Cantacuziono" Sinaia, Liceul Tehnologic Administrativ si de Servicii "Victor Slavescu", Colegiul Tehnologic "Elie Radu" Ploiesti, Liceul Tehnologic "1 Mai Ploiesti", Colegiul National “Nicolae Grigorescu” Campina, Liceul Teoretic "Grigore Tocilescu" Mizil, Sc. Gimnaziala "Sf. Nicolae" Mizil, Sc. Gimnaziala "Nicolae Iorga" Ploiesti, Sc Gimnaziala "Grigore Moisil", Sc Gimnaziala "Elena Doamna", Școala Gimnaziala ”Radu Stanian” Ploiesti, Scoala Gimnaziala " H.M. Berthelot" Ploiesti, Scoala Gimnaziala "Ion Campineanu" Campina, Scoala Gimnaziala Varbila, Scoala Gimnaziala comuna Plopu, Scoala Gimnaziala "Nichita Stănescu" comuna Ceptura, Scoala Gimnaziala "Canuta Ionescu" Urlati. 

Liviu Mistodis, director general Coilprofil Romania relateaza depsre finala competitiei de baschet de anul acesta: ”O zi speciala, cu multă bucurie, implicare si entuziasm. Felicitări câștigătorilor, mulțumim voluntarilor, cadrelor didactice si tuturor celor peste 1000 de elevi care au participat cu trup si suflet. Asociația "Un strop de fericire" a făcut ca acest eveniment sa devină un succes. De mâine începem sa ne pregătim pentru evenimentul de la anul, Cupa Metigla 2018”.

Asociatia „Un Strop de Fericire” este organizatorul competitiei, o organizatie nonprofit infiintata in anul 2012, care promoveaza voluntariatul ca mijloc de schimbare in comunitate. Aceasta incurajeaza educatia si dezvoltarea personala a tinerilor prin implicare in proiecte locale si internationale, organizeaza evenimente sportive care sustin un stil de viata activ si sanatos, sprijina integrarea sociala a tinerilor din mediul defavorizat.
www.unstropdefericire.ro l
 
Compania Coilprofil este sponsorul proiectului. Aceasta este prezenta pe piata constructiilor din Romania incepand din anul 2001 si produce sisteme pentru invelitori metalice: tigla metalica, sistem pluvial, tabla cutata, panouri termoizolante si accesorii. Compania se implica in dezvoltarea societatii civile, prin sustinerea mai multor activitati sportive din sfera ciclismului si a baschetului, dar si a altor activitati culturale si educative. Compania s-a implicat activ in construirea primului centru de cercetare a conditiilor de confort din Romania, proiect initiat si dezvoltat de un grup de studenti voluntari ai organizatiei EfdeN si sustine anual activitatile asociatiei “Un Strop de Fericire”.
www.coilprofil.ro l