Becurile cu LED consuma cu 85% mai putina energie decat becurile incandescente şi au o durata de viata de pana la 20 de ani, de 20 de ori mai lunga decat cea a becurilor traditionale.

Compania IKEA va inlocui toata gama de produse de iluminat incandescente cu halogen cu becuri LED, pana in 2016. Astfel, milioane de oameni vor putea sa traiasca o viata sustenabila acasa, reducand consumul de energie. De asemenea, cele peste un milion de surse de iluminat din magazinele IKEA din lume vor fi inlocuite cu LED-uri sau cu alt tip de becuri ce consuma mai putina energie

"LED-ul revolutioneaza iluminatul, utilizand mult mai putina energie fata de un bec traditional. Chiar si un bec LED mic poate avea un impact foarte mare, de vreme ce pretul energiei electrice creşte in permanenta, iar consumul se mareste la nivel mondial. Ne dorim ca toata lumea sa-si permita sa traiasca o viata mai responsabila acasa si de aceea ne vom asigura ca preturile becurilor noastre cu LED sunt printre cele mai mici de pe piata”
, spune Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Magazinul IKEA ofera deja o gama larga de becuri LED. Astfel, clientii pot sa-si inlocuiasca inca de acum becurile incandescente cu cele cu LED, fara a schimba si corpurile de iluminat. Tehnologia LED poate schimba lumea:
• Daca un milion de oameni ar schimba un bec traditional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de masini de pe sosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.
• Tehnologia LED poate fi integrata in cele mai neobişnuite forme de design, becurile se aprind imediat si ofera o lumina calda.
• Becurile cu LED sunt mult mai sigure deoarece nu se supraincalzesc si nu contin mercur.

Un sondaj realizat in iulie 2012, la care au participat 6.000 de consumatori din China, Rusia, Germania, Marea Britanie, SUA si Suedia, a aratat ca multi dintre acestia nu cunosc beneficiile tehnologiei LED. Avand in vedere ca becurile LED duc la reducerea cu pana la 25% a consumului de energie, 60% dintre consumatori iau in considerare inlocuirea becurilor traditionale.

*Sondajul a fost realizat de YouGov pentru compania IKEA.

###
IKEA este o companie cu origini suedeze, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Viziunea IKEA este aceea de „a crea o viata mai buna de zi cu zi pentru cei mai multi oameni" prin oferirea unei game largi de produse de design şi calitate la preturi mici, astfel incat cei mai multi oameni sa şi le poata permite. Compania IKEA detine 337 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 40 de magazine sunt francize detinute de alte companii decat IKEA Group. 699 de milioane de oameni au vizitat anul trecut magazinele din IKEA Group.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group (detalii pe www.IKEA.ro).

Contact:
Sorina Daescu Topceanu, PR Manager The Practice, e-mail: sorinad@thepractice.ro.