ONG-ul SOS Satele Copiilor a castigat concursul de proiecte sociale initiat de IKEA cu proiectul Oportunitati egale pentru copii vulnerabili – ”Educatie si grija, o sansa pentru o viata mai buna”.

Concursul, ca parte a Angajamentului IKEA Romania fata de Comunitate, are menirea de a identifica proiecte ce au ca scop bunastarea copiilor, protectia drepturilor si educatia acestora. Mai mult, IKEA se implica in sustinerea financiara a proiectului castigator.

Peste 50 de proiecte, inscrise de ONG-uri, au fost atent parcurse de catre o comisie formata din specialişti in comunicare, achiziţii, contabilitate, financiar şi sustenabilitate din cadrul companiei IKEA Romania. Dintre acestea, au fost selectionate trei proiecte in finala. Nominalizarea proiectului castigator a apartinut celor peste 450 de angajati IKEA care au votat cel mai potrivit partener in sustinerea drepturilor copilului si educatia.

Prin proiectul ”Educatie si grija, o sansa pentru o viata mai buna”, SOS Satele Copiilor isi propune sa ofere ingrijire sociala si suport educativ pentru cel putin 350 de copii cu varste pana in 18 ani, din jurul Bucurestiului, pentru ca acestia sa aiba cele mai bune oportunitati de dezvoltare.

Obiectivele proiectului
:

•    Respectarea drepturilor copilului prin indeplinirea nevoilor de baza legate de hrana, imbracaminte, medicamente, rechizite scolare, jucarii in interiorul familiilor si facilitarea accesului la serviciile oferite de comunitate, gradinite, scoli, clinici ale medicinei de familie, centre de zi si cluburi destinate copiilor.

•    Imbunatatirea aptitudinilor parintilor fata de ingrijirea si dezvoltarea copiilor si  sprijinirea familiilor prin dezvoltarea unor grupuri de suport reciproc.
 
•    Crearea si promovarea unei retele de servicii sociale integrate pentru sprijinirea familiilor in situatii de risc.

Proiectul ales primeşte din partea IKEA Romania un buget de 30.000 euro pentru dezvoltarea si derularea de activitaţi care sa produca schimbari in bine si pe termen lung.

Sustinerea acestui proiect reprezinta doar inceputul Angajamentului IKEA Romania fata de Comunitate. Cu grija pentru oameni si mediu, compania isi va dedica resurse pentru a oferi suport comunitatii din care face parte.