Proiectul ”Culorile României”  a demarat și  în comuna Mânzălești din județul Buzău, unde peste alte patru tone de materiale vor înfrumuseța școli, grădinițe, sediul primăriei și  biblioteca comunală, în total 14 clădiri. Mihai Grama, designer de obiect și ambasador al proiectului ”Culorile României” va lua parte la lucrările de renovare a Muzeului Timpul Omului, folosind motive tradiționale din zonă, precum și resursele naturale ale Mânzăleștiului: sarea și lutul.

Weekendul trecut, la Buzău, s-a dat startul lucrărilor de reabilitare și înfrumusețare urbană pentru 21 de obiective publice din Râmnicu Sărat și Mânzălești. Prima mobilizare a avut loc vineri, la Râmnic, unde un număr record de voluntari raportat la numărul de locuitori ai orașului, circa 400 de persoane, au participat la lucrări de reamenajare efectuate la mai multe obiective de interes public din municipiu. Cele peste patru tone de materiale folosite – lacuri, baițuri și vopsele - au fost donate de Policolor, în cadrul programului ”Culorile României”.

Lucrările s-au desfășurat la Parcul Municipal și la Stadion, dar vor continua, timp de câteva săptămâni, la Liceul Economic, Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță”, Școala nr.1, Școala ”Vasile Cristoforeanu” și  Cercul Militar, astfel că, la final, 4.000 de elevi și sportivi se vor bucura de condiții mai bune.

”Am demarat în municipiul Râmnicu Sărat un amplu program de înfrumusețare urbană, pe care voluntarii   asociațiilor de tineret  îl vor desfășura în următoarele săptămâni. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la acțiune, indiferent de rolul lor sau de timpul alocat, liderilor asociațiilor de tineret, și nu în ultimul rând, celor care au făcut posibilă prezența noastră în această poveste frumoasă: ”Culorile României”, a declarat primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Oficial, au început și la Mânzălești lucrările de renovare realizate cu materiale donate în cadrul campaniei ”Culorile României. Aici vor fi reparate reparate zece școli și grădinițe, biblioteca comunală, Muzeul Timpul Omului, sediul Primăriei și centrul de informare Meledic.

”Cele peste patru tone de vopsea și lacuri oferite de Policolor ne ajută să ne ocupăm de lucrări care au fost abandonate sau amânate timp de prea mulți ani în comuna noastră. Cu ajutorul localnicilor și a unor firme din zonă,  vom începe lucrările acum, și promitem să le terminăm până în toamnă, când copiii revin în bănci”,
declară Valeriu Beșliu, primarul comunei Mânzălești.

Pentru înfrumusețarea comunei, edilul va avea un ajutor de nădejde, pe Mihai Grama, reputat designer de obiect și ambasador al proiectului ”Culorile României”. ”Am căutat elemente reprezentative din zona Mânzălești ca surse creative, pe care le-am identificat în motivele tradiționale specifice din costumul popular și câteva resurse naturale din zonă: sarea și lutul. Voi folosi toate aceste elemente în următorul proiect de design pentru Mânzălești, care va fi la Muzeul Timpul Omului”, afirmă tânărul designer.

“Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie își propun să redecoreze suprafețe mari din orașe sau sate, pentru a reîmprospăta viața comunităților, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.

”În cazul județului Buzău, alegerea de a fi împreună a fost una ușoară, pentru că ne-a bucurat implicarea municipalității, dar mai ales a oamenilor.
Numărul voluntarilor care doresc să își facă orașul Ramnicu Sarat mai frumos, precum și faptul că obiectivele de renovat sunt în principal din sistemul de învățământ,  au  făcut ca sponsorizarea de lacuri și vopsele să fie un prim pas dintr-un proiect mai amplu în care ne dorim să fim alături de oamenii din oraș.  În cazul Mânzălești, o comună plină de tradiții și repere geografice unice în Romania, am simțit că există o nevoie reală de sprijin și o datorie de a aduce comunitatea într-un circuit turistic mai vizibil, redând prin intermediul materialelor donate, o parte din mândria legitimă a locuitorilor”,
spune  Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor – Orgachim.

Anul trecut, în cadrul proiectului ”Culorile României”, și a altor acte de donație și sponsorizare, Policolor a sprijinit comunitățile cu materiale al căror preț echivalent a fost de  250.000 de euro, iar anul acesta se estimează că celor 13 proiecte aflate în derulare, sau altele deja încheiate, le-au fost alocate până acum produse în valoare de 120.000 euro.
 
***
Despre Policolor
Policolor,producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol- în cadrul Policolor Automotiveși produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings.
Produsele Policolor sunt prezenteîn peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 12 magazine proprii.
Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţide producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.
Mai multe informaţii pe: www.policolor.ro.