Pe 25 aprilie, de la ora 19.30, invitatele Intersecțiilor de Miercuri sunt creatoarele „Dăruiește Viață”, asociația care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. La Rezidența Scena9 – Hotspot Cultural BRD, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu vor discuta cu Svetlana Cârstean despre demersurile de succes ale asociației de a schimba sistemul sanitar românesc și campania de strângere fonduri Bursa de Fericire.  
 
„Ne bucurăm că avem ocazia să le cunoaștem, în cadrul Intersecțiilor de Miercuri, pe cele două fondatoare din spatele unui proiect care luptă pentru șansa la viață în România și ale căror acțiuni au reușit să schimbe legi și, treptat, sistemul sanitar românesc”, spune Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.
 
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt cele care au determinat autoritățile să schimbe câteva legi, între care chiar Ordinul 50, referitor la transplantul în străinătate. Din 2011 se poate face transplant de celule stem și în România. În 8 ani de activitate, echipa „Dăruiește Viață” a construit 18 camere sterile de transplant, triplând capacitatea de transplant a României, a construit un laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni. Prin intermediul Asociației au fost renovate secții de oncologie pediatrică și de adulți în București, Timișoara și Brașov și au fost investiți peste 6 milioane de euro în spitalele românești.
 
***
Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?
 
Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32. 
 
Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă - fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția.