Deloitte România anunță începerea înscrierilor pentru ediția din acest an a competiției Green Frog Award, care premiază cele mai bune rapoarte de sustenabilitate ale companiilor din Europa Centrală și de Sud-Est.

Companiile românești pot completa formularul online de înscriere disponibil în secțiunea dedicată competiției până la data de 15 noiembrie 2018, constând în rapoarte sociale, de CSR, de sustenabilitate și rapoarte integrate care acoperă exerciţii financiare precedente pe o perioadă de 1-2 ani. Câștigătorul se califică automat pentru competiția de la nivelul regiunii Europei Centrale, care desemnează Cel Mai Bun Raport Non-Financiar, Cel Mai Bun Raport Integrat și mențiunile de onoare.
 

„Participarea în cadrul Green Frog Award reprezintă, pentru companiile românești, un mod de a-și prezenta business-ul din perspectiva sustenabilității și de a continua într-o direcție foarte importantă pentru angajați, clienți, parteneri și furnizori: impactul asupra mediului ca parte a impactului social mai larg. Green Frog Award oferă o mai bună înțelegere a modelelor de business, a angajamentelor strategice și a riscurilor”,
a declarat Andrei Ionescu, Partener Consultanță în Managementul Riscului, Deloitte România.

Începând cu anul 2018, Uniunea Europeană, sub directiva 2014/95/EU, solicită companiilor mari cu mai mult de 500 de angajați să includă declarațiile non-financiare în rapoartele lor anuale. De-a lungul ultimilor ani, Green Frog Award a reprezentat un exerciţiu bun pentru companii în pregătirea și adaptarea la noua legislație europeană.

În fiecare an, competiția atrage peste 60 de rapoarte la nivel național din industrii variate, precum cea bancară, servicii financiare, bunuri de consum, farmaceutice, IT și sectorul petrol și gaze. Ediția de anul trecut din România a înregistrat cel mai mare număr de companii care au luat parte până acum la competiția Green Frog Award și a fost câștigată de Raiffeisen Bank, care s-a calificat pentru faza regională a competiției.

Procedura de evaluare a avut în vedere indicatori privind gradul de performanță în sustenabilitate și angajamentele strategice, materialitate, conținut, structură și creativitate în comunicare, măsurarea impactului, integrarea financiară și non-financiară a datelor. 

Green Frog Award a fost lansat în Ungaria în anul 2000 și s-a extins gradual către alte țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Începând cu anul 2015, GFA este structurat pe două niveluri: național și regional. Rapoartele care câștigă sau primesc mențiune la nivel național se califică automat pentru etapa regională. 

Organizațiile își pot înscrie în competiție rapoartele sociale, rapoartele de sustenabilitate, de CSR și rapoartele integrate care acoperă ultimii 1-2 ani financiari. Acestea pot fi înregistrate de companii mari, holding-uri, grupuri de capital, întreprinderi mici și mijlocii, precum și fundații și universități. Toate rapoartele trebuie să se concentreze pe piața locală, juriul nu va evalua rapoarte globale traduse în limba locală. Rapoartele trebuie să fie pregătite in concordanţă cu GRI G4, IIRC, UN Global Compact, ISO 26000 și directiva UE 2014/95/EU privind dezvăluirea informațiilor non-financiare de către grupuri mari. 

Mai multe detalii despre Frog Award sunt disponibile aici

***
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 286.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesioniști.
Accesați www.deloitte.com/ro/about pentru a afla mai multe despre rețeaua globală de firme membre.