Aproximativ 40 de copii instituționalizați s-au bucurat joi, 31 august, de nenumăratele activități și distracții din incinta Divertiland Water Park, cel mai mare parc acvatic de distracții din România, prin programul de responsabilitate socială “Un val pentru un zâmbet”, dezvoltat în parteneriat cu Asociația SOS Viețile Copiilor.

Inaugurat în 2013, programul “Un val pentru un zâmbet” reprezintă motiv de bucurie pentru numeroși copii instituționalizați din centre de plasament, care au ocazia să petreacă o zi de vară de neuitat la Divertiland Water Park. 

Anul acesta, 40 de copii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Giurgiu s-au bucurat de numeroasele distracții din cel mai mare parc acvatic din România.

Divertiland Water Park are mai multe zone destinate copiilor, precum Hippo Pool, piscina special amenajată pentru cei mici unde se pot bucura de apă în cele mai depline condiții de siguranță, noua piscină din zona Super Paradise și zona Elephant Springs- un loc de joacă prevăzut cu pistoale cu apă și țâșnitoare, Splash Attack, construit ca o fortăreață cu peste 70 de mici atracții care folosesc 148 de jeturi de apă, o plăcere imensă pentru copii în zilele toride de vară. 

Cel mai mare parc acvatic din România şi-a deschis porţile anul acesta pe data de 9 iunie. Divertiland Water Park este un concept unic în România, ce oferă de 5 ani ocazia de a experimenta distracţia de pe litoral în oraş, iar dotările de ultimă oră îl clasează în top 5 parcuri acvatice din Europa.

***
Despre Divertiland
Divertiland este cel mai mare parc de distracții în aer liber din București, care în prezent oferă piscine cu cea mai înaltă calitate a apei, 22 de tobogane, o piscină cu valuri, plajă cu nisip, singurul Lazy River din oraș, restaurante, zone VIP și zone special amenajate pentru copii. Plasat la ieșirea din Militari, Divertiland Water Park reprezintă o investiție semificativă, care aduce locuitorilor din București și din orașele din apropiere 100.000 m2 de distracție. 
Deschis în 2012, Divertiland este primul concept de parc acvatic de distracții dezvoltat după cele mai înalte standarde internaționale din industria divertismentului. În următorii ani, în urma unor investiții continue în facilități de distracție în aer liber, dar și acoperite, Divertiland va deveni cea mai importantă destinație de entertainment pentru Europa de Sud-Est.   
 
Despre Asociația SOS Viețile Copiilor
Asociația SOS Viețile Copiilor a fost înființată cu misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor, precum și a familiilor care traversează perioade dificile, de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecție a copilului și de a crea servicii sociale eficiente.

Scopul Asociației SOS Viețile Copiilor este de a oferi servicii sociale, culturale, educaționale și medicale copiilor abandonați, copiilor străzii și celor instituționalizați. În același timp, Asociația urmărește promovarea și sprijinirea procesului de adopție în România, pentru a crește numărul copiilor integrați în familii iubitoare, precum și monitorizarea legislației privind adopția și respectarea drepturilor părinților adoptivi.

În România sunt peste 40.000 de copii abandonați, dintre care 23.000 se află în Centre de Plasament, conform statisticilor oficiale. Mai mult, la fiecare șase ore, un copil este abandonat în maternitate.