O echipa internationala formata din zece voluntari Western Union va construi o casa pentru una din familiile defavorizate din satul Baltesti, judetul Prahova. Lucrarile de constructie se vor derula in perioada 7-9 august 2010 si fac parte din proiectul de dezvoltare comunitara „O casa, un viitor!” coordonat de  asociatia non-profit Habitat for Humanity, in parteneriat cu Fundatia Soros Romania si Primaria Baltesti. Pe langa echipa de voluntari, proiectul beneficiaza si de o finantare de 15.000 USD acordata de Western Union.

Timp de trei zile, echipa de voluntari Western Union, incluzand persoane venite special cu acest scop din Londra, Casablanca, Moscova, Dubai sau Viena, vor lucra cot la cot cu familia Danca, viitorii proprietari ai casei. Sub coordonarea specialistilor Habitat for Humanity Romania, echipa unita va ridica o locuinta simpla care va asigura familiei un standard de locuire decent si o sansa mai buna pentru viitor.

„Programul Western Union “Lumea noastra, familia noastra” este un angajament de 50 de milioane de dolari, luat pe cinci ani, menit sa sprijine dezvoltarea persoanelor aflate in situatii economice dificile. Proiectul de la Baltesti raspunde fidel acestei misiuni deoarece ne-am adunat voluntari din intreaga lume si dam o mana de ajutor unor semeni de-ai nostri, asa cum se cuvine in marea familie globala din care toti facem parte”,a declarat Alexandru Badulescu, Country Director Western Union Romania si Bulgaria.

,,Este impresionant sa-i vezi pe cei din echipa Western Union ca vin de peste tot din lume sa ajute niste oameni pe care nici macar nu i-au vazut vreodata. Prin finantarea acestui proiect si participarea cu voluntari din mai multe tari, Western Union aduce speranta intr-o comunitate care se confrunta cu saracia extrema. In plus, transmit mesajul ca oamenilor le pasa de semenii lor. Astfel familia Danca isi va creste copiii in siguranta, acestia vor fi mai sanatosi, vor avea o camera unde sa invete si sa se joace cu bucurie. Casa asta este viitorul lor”,spune Zamfir Todor, manager de program al Asociatiei Habitat for Humanity Romania.

Proiectul de la Baltesti este al treilea in care echipa Western Union se implica alaturi de Habitat for Humanity in construirea de locuinte pentru categorii defavorizate in Romania. El a fost precedat de proiecte similare derulate la Cumpana, judetul Constanta, in 2008 (finantare de 25.000 USD si o echipa de 25 de voluntari, angajati Western Union si ai Agentilor parteneri din Romania) si Izvoarele, judetul Giurgiu, in 2009 (finantare de 15.000 USD si o echipa internationala de 17 voluntari Western Union).

Santierul de la Baltesti face parte din programul de dezvoltare comunitara „O casa, un viitor!” derulat de Habitat for Humanity Romania, din 2009, in parteneriat cu Primaria Baltesti si cu Fundatia Soros Romania. Programul se va derula pana in 2011 si propune consolidarea potentialului de actiune comunitar prin construirea a 19 locuinte noi si reabilitarea fondului construit existent in comuna Baltesti (cu accent pe comunitatea de rromi). Programul prevede, de asemenea, calificarea a 15 persoane de etnie rroma in meserii din domeniul constructiilor. Primele cinci locuinte din cadrul acestui program au fost inaugurate la Baltesti in luna mai 2010.
 
Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Materialele provin din donatii si sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Pana acum, peste 1.600 de familii din Romania si mai mult de 350.000 de familii din intreaga lume locuiesc in case Habitat.


Fundatia Western Union contribuie la finantarea programelor care creeaza oportunitati economice in lume prin intermediul donatiilor Companiei Western Union, ale angajatilor si agentilor sai. Datorita caracterului global al sponsorului sau corporativ, Fundatia Western Union a alocat peste 65 de milioane de dolari pentru peste 1.900 de organizatii nonguvernamentale din 102 tari.

Programul Western Union “Lumea noastra, familia noastra”este un angajament de 50 de milioane de dolari, luat pe cinci ani, destinat tuturor oamenilor indiferent de pozitia lor sociala. In 2009, prin programul “Lumea noastra, familia noastra”, Fundatia a acordat finantari in valoare de 9,1 milioane de USD. In Romania, Fundatia Western Union a acordat finantari pentru 11 proiecte, in valoare totala de 268.000 USD, in perioada 2004-2009.


Pentru mai multe informatii despre proiect si confirmari, va rugam sa o contactati pe Petruta Pacuraru, Coordonator Comunicare Habitat for Humanity Romania, tel. 0728 979 939, e-mail: petruta.pacuraru@habitat.ro