Ca urmare a numarului mare de cereri de sponsorizare primite de catre EGGER Radauti, conducerea fabricii a decis incheierea unui parteneriat anual - in valoare de 5.000 de EUR – intre EGGER si Crucea Rosie, filiala Suceava. Obiectivul acestui parteneriat este de a oferi sprijin financiar pentru persoanele care se afla in mare dificultate din punct de vedere social si al sanatatii.

Banii vor fi utilizati in functie de necesitati dupa investigatii realizate de catre Crucea Rosie in colaborare cu EGGER.

“EGGER se considera parte a comunitatii locale si actioneaza in conformitate.  Avem o colaborare stransa cu Crucea Rosie si impreuna vom decide cine are nevoie intr-adevar de ajutorul nostru. In fiecare an vom oferi 5.000 de EUR pentru Crucea Rosie cu scopul de a imbunatati sau solutiona situatiile dificile ale cazurilor sociale”,afirma Mihai Sandru, Director Comercial EGGER Radauti.

Deja, aceasta initiativa are rezultate: o vaduva cu cinci copiii - o familie din Radauti care are datorii la furnizorii de utilitati si risca sa fie evacuata – a primit sprijin financiar pentru achitarea restantelor. Un alt caz este din Dornesti, unde o familie de pensionari va beneficia de izolarea termica a casei. Acestia si-au reconstruit casa dupa inundatiile din vara anului trecut, dar nu au mai avut bani pentru finisajele exterioare. In timpul iernii, din cauza temperaturilor scazute, interiorul a inceput sa se degradeze; principalul motiv fiind condensul. EGGER in cooperare cu Crucea Rosie va cumpara toate materialele necesare pentru izolarea termica a casei. In timpul anului 2011, compania de familie va colabora permanent cu reprezentantii Crucii Rosii pentru a identifica nevoile reale ale comunitatii si pentru a imbunatati conditiile de viata ale persoanelor care au nevoie de ajutor.

“Initiativa firmei EGGER este un bun exemplu de implicare in problemele locale. Suntem bucurosi ca prin intermediul acestui parteneriat vom putea ajuta mai multe cazuri sociale. Avem deja o traditie in colaboarea cu EGGER si pot spune ca este o  companie care se implica”, spune Cornel Dediu, Director Crucea Rosie Suceava.

EGGER a inceput sa colaboreze cu Crucea Rosie dupa inundatiile din vara
anului 2008. Atunci, compania a donat 20.000 de EUR si doua camioane de placi pentru sinistrati. Inca de la inceput, compania de familie s-a implicat in problemele comunitatii locale si am contribuit la rezolvarea acestora. In anii trecuti, EGGER a renovat cinci sali de operatie ale spitalului din Radauti, a construit doua spatii de joaca pentru copii din Radauti iar anul trecut, compania si-a ajutat angajatii afectati de inundatii si a construit patru case in Dornesti in locul celor distruse de ape. De asemenea, produsele companiei au contribuit la imbunatatirea conditiilor de studiu si de munca. EGGER am donat o cantitate importanta de placi de PAL pentru biserici, manastiri, scoli, gradinite si alte institutii din regiune.

FACTBOX: PARTNERIAT EGGER – CRUCEA ROSIE SUCEAVA
- EGGER a semnat un parteneriat anual cu Crucea Rosie Suceava
- EGGER ofera in fiecare an  5.000 de EUR
- Obiectivul este de a oferi sprijin financiar pentru cei care au mari probleme de sanatate si cazuri sociale.
- Sprijinul financiar va fi oferit doar dupa investigatii serioase

Pentru alte informatii:
S.C. EGGER Romania S.R.L.
Lucian Barbacaru
Str. Austriei, Nr. 2
Radauti, Suceava
T    +4 0372 – 438215 / 0731 335 592
F    +4 0372 – 638215
lucian.barbacaru@egger.com