Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala corporativa – “Impreuna pentru fiecare”, a sustinut dotarea cu panouri fotovoltaice a Liceului Teoretic „Constantin Brancoveanu” din Bucuresti. Valoarea sprijinului acordat este de 12.000 EURO.

“Caracterul inovativ al acestui proiect, entuziasmul, vointa elevilor, dar si potentialul impact educativ asupra comunitatii a determinat selectarea si finantarea acestei initiative de catre Grupul Rompetrol. In 2010 am alocat 300 000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte in cadrul programului Impreuna pentru fiecare, iar in viitor incurajam si ne dorim sa sustinem astfel de idei ale unor antreprenori sociali care doresc sa influenteze pozitiv mediul in care traiesc”, declara Oana Nastase, Director de Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Initiativa propusa de Liceul Teoretic „Constantin Brancoveanu” declarata castigatoare in 2010, alaturi de alte 6 proiecte din domeniul protectiei mediului si 13 din domeniul sanatatii, a fost implementata in perioada 10 Septembrie – 10 Decembrie 2010 si a vizat instalarea pe acoperisul unitatii de invatamant a 10 panouri fotovoltaice. Rezultatul practic al proiectului consta in producerea a 3KW energie electrica care asigura alimentarea a sase sali de clasa.

Componenta educativa a acestei initiative a fost sustinuta de 50 de elevi voluntari care au desfasurat activitati de informare si responsabilizare a comunitatii cu privire la consumul rational de resurse si promovarea surselor de energie regenerabila. De asemenea, in cadrul liceului au fost organizate evenimente inspirate de curentul eco: targ de produse si dulciuri ecologice, expozitii de fotografii, concurs de eseuri pe tema protectiei mediului, parada costumelor confectionate din materiale reciclabile.

Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt cei 1000 de elevi ai Liceului Teoretic Constantin Brancoveanu din Bucuresti, cadrele didactice si personalul auxiliar.

„Multumim Grupului Rompetrol pentru sprijinul si increderea acordate. Cea mai importanta lectie invatata este forta echipei de voluntari: copii au o energie incredibila si mare capacitate de persuasiune; impreuna cu ei am reusit sa conturam un viitor verde si pentru generatiile urmatoare de elevi. In prezent Liceul Teoretic Constantin Brancoveanu este singurul din Romania dotat cu panouri solare, iar acest fapt ne face extrem de mandri si ambitiosi pentru proiectele de mediu ce vor urma", a declarat Prof. Carmen Dragomir, coordonator proiect.

***
Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.
 „Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie si implementa proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementarii proiectelor castigatoare in 2010, dar si despre cele finalizate in 2009, pot fi gasite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, detinuta integral de compania kazaha KazMunayGas, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.



Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact:
Costinela Dragan
Tel.: 021/307 74 17