Prin intermediul programului „Dăm un Byte de Ajutor”, derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, 5 școli din județele Dâmbovița, Galați, Sibiu și Vrancea au primit 75 de calculatoare complete pentru derularea cursurilor. Donația a fost sprijinită de ENGIE, partener de lungă durată al asociației Ateliere Fără Frontiere, care și-a reînnoit susținerea pentru programul „Dăm un Byte de Ajutor” contribuind la dotarea laboratoarelor IT cu calculatoare recondiționate, facilitând accesul la educație și sprijinind astfel 571 de elevi și 27 de cadre didactice.
 
„Ne bucurăm să sprijinim acest demers de educare a tinerei generații prin facilitarea accesului la tehnologie. Sperăm ca elevii din şcolile respective să aibă o experiență educațională îmbunătățită, care sa le deschidă gustul pentru cunoaştere, iar cadrele didactice să comunice mai uşor cu o generație nativ digitalizată.” a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.
 
Ateliere Fără Frontiere a dotat in 2018, prin programul Dăm un Byte de Ajutor, 30 de unități educaționale cu 450 de echipamente IT (în medie 15 pentru fiecare școală), oferind astfel acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor lor pentru 6.000 de copii și tineri și sprijinind peste 350 de profesori în demersul lor educațional. 

***
Despre ENGIE
Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,7 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.700 de angajaţi.

Despre Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească  care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale  prin grijă față de mediu și prin educație. 
Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro.