UPDATE: termenul limită pentru nominalizări s-a prelungit până în data de 13 octombrie

***
Am tăiat panglica nominalizărilor pentru Arhitecții binelui din România. 
Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), organizator al evenimentului anual Gala Oameni pentru Oameni, anunță că nominalizările pentru ediția de anul acesta care premiază implicarea în comunitățile din România sunt deschise. Anul acesta vor fi premiați Arhitecți ai binelui din România, pe 15 noiembrie 2017.

Nominalizările pentru a XIV-a ediție a Galei Oameni pentru Oameni au fost deschise, iar ARC și partenerii săi așteaptă propuneri de companii, organizații și indivizi care desenează și clădesc comunitățile din România. 

Acestea pot fi realizate direct pe website-ul proiectului, dedicat Galei Oameni pentru Oameni, prin deschiderea unui cont de utilizator și completarea formularului de nominalizări.

Se pot face nominalizări pentru următoarele categorii:
• pentru companiile care au oferit resurse consistente pentru a putea face o schimbare fundamentală în societate
• pentru organizațiile care au făcut fundraising și au folosit fondurile astfel câștigate pentru a-și transforma comunitatea
• pentru indivizii care și-au oferit timpul, resursele, cunoștințele sau conexiunile pentru a face bine aproapelui lor.

De-a lungul celor 14 ani de existență, Gala a premiat companiile, organizațiile și oamenii care au proiectat și consolidat binele în România. În fiecare noiembrie, avem alături de noi 350 de arhitecți iscusiți. Aici este locul în care te invităm să ne spui povestea lor. Sau scrie-ne la sinziana@arcromania.ro dacă ai întrebări sau nelămuriri.

Nominalizările la Gala din 2017 sunt deschise până inclusiv pe 13 octombrie, iar ediția de anul acesta va avea loc pe 15 noiembrie 2017. Toate persoanele care nominalizează și care sunt nominalizate vor primi invitație de participare la gală.
 
***
Despre Asociația pentru Relatii Comunitare (ARC):
ARC facilitează dezvoltarea mecanismelor şi instituţiilor locale de mobilizare a resurselor. Prin intermediul acestora sunt reunite diverse grupuri din comunitate care decid împreună priorităţile şi mobilizează resurse pentru ele. 

Prin intermediul fundaţiilor comunitare sau al organizaţiilor similare ARC poate ajunge în mod indirect la un număr mare de firme şi organizaţii mici care pot beneficia de pe urma implicării într-o astfel de reţea. Identificăm și dezvoltăm relații cu reprezentanți- cheie ai sectorului de afaceri care au programe de implicare socială. Incercăm să constuim un cadru de dialog cu Ministerul Finanțelor Publice, Banca Națională a României în legătură cu cadrul legislativ existent și noi inițiative legislative care pot sprijini domeniul de mobilizare a resurselor în folosul comunităților. Putem contribui cu cercetări sau studii de caz, ori putem propune mecanisme noi bazate pe experiențe relevante din contextul internațional și din experiență proprie.

Despre Camera de Comerț Americană în România (AmCham România):
Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este una dintre cele mai importante organizații profesionale de afaceri din România care reprezintă interesele de afaceri a peste 400 de companii americane, internaționale și românești. De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate în România, AmCham a fost ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis privind creșterea competitivității economice a României.

AmCham România continuă să încurajeze și să promoveze în rândul companiilor membre comportamentul etic și responsabil în afaceri, membrii noștri fiind activ implicați, prin activitatea comitetului de Guvernanță Corporativă, în conturarea unor direcții strategice de acțiune privind responsabilitatea socială și investițiile în comunitate, inclusiv prin sporirea gradului de transparentizare a companiilor. AmCham România rămâne astfel unul dintre promotorii implicării sociale a companiilor în România, lansând încă din anul 2003, în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare, programe de responsabilitate socială corporativă în scopul încurajării și stimulării mediului de afaceri din țara noastră pentru implicarea în problemele comunității.