Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci din Romania, lanseaza campania „Cu fiecare cumparatura, salvam impreuna padurile virgine ale Sincii”, prin care contribuie activ la strangerea de fonduri pentru sustinerea initiativei WWF Romania de a obtine protectie totala pentru Padurile Sincii, una dintre ultimele paduri virgine ale Europei.

In cadrul campaniei, primii 350 de noi posesori WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco din Romania,  vor primi spre adoptie un ursulet de plus WWF, alaturi de un certificat care sa ateste calitatea de sustinator al padurilor Sincii, casa ursului brun.

Odata cu activarea de catre acestia a cardului lor WWF Bonus Card, Garanti Bank va dona, in numele lor, o suma de 90 de lei organizatiei WWF Romania, pentru a sustine eforturile de protejare a  padurilor virgine ale Sincii.

Campania se deruleaza in perioada 28 noiembrie 2011 – 3 ianuarie 2012.

Padurile Sincii reprezinta 350 de hectare de paduri virgine, in judetul Brasov. Neatinse inca de activitatile umane, dar in pericol de exploatare, Padurile Sincii sunt adapost pentru specii protejate, precum ursul brun, rasul si lupul. Copaci seculari cu diametrul de peste doi metri si mai inalti de 50 de metri sunt, de asemenea, o atractie a acestor paduri unice. In prezent, WWF lupta pentru obtinerea statutului de protectie integrala atat pentru Padurile Sincii, cat si pentru toate padurile virgine din Romania.

„Garanti Bank contribuie activ la protejarea mediului inconjurator in Romania inca de la lansarea cardului de credit WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco de pe piata bancara autohtona. Acum, alaturi de cei 0,5% din valoarea tuturor cumparaturilor achitate de catre clienti cu WWF Bonus Card, Garanti Bank suplimenteaza valoarea donatiei cu cate 90 de lei pentru primele 350 astfel de carduri solicitate si activate. Ca si pana acum, sumele astfel colectate vor merge catre programele derulate de catre WWF Romania pentru protejarea padurilor virgine din aceasta tara, in special a Padurilor Sincii”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

Campania „Cu fiecare cumparatura, salvam impreuna Padurile virgine ale Sincii” va fi promovata in agentiile Garanti Bank din toata tara, in online si social media, prin executii neconventionale in presa scrisa, precum si prin activitati BTL.

„Campania «Salvati Padurile Virgine» a aparut ca o urmare fireasca a activitatilor noastre in ultimii cinci ani in ceea ce priveste protejarea padurilor, iar Padurile Sincii ne-au inspirat extrem de mult. La Sinca, din cele 410 de hectare de padure, am reusit sa salvam doar 350, insa acest proiect pilot a reusit sa atraga atentia intregii tari asupra nevoii stringente de a proteja padurile virgine. Acest proiect demonstreaza cel mai bine ca, uneori, cu o actiune mica, obtinem rezultate mari. Sprijinul Garanti Bank si al persoanelor preocupate de soarta padurilor ne va permite sa continuam ce am inceput”, a adaugat directorul WWF Romania, Magor Csibi.


***
Despre Garanti Bank
Garanti Bank este o banca universala cu o gama completa de produse si servicii pentru toate segmentele de clienti. Prezenta de peste 12 ani pe piata bancara din Romania, Garanti Bank sustine activ programele de protejare a mediului inconjurator si deruleaza activitati sustenabile, menite a imbunatati calitatea vietii.

Acordand o atentie sporita conservarii naturii, Garanti Bank a devenit in 2010 partener al WWF in Romania. Impreuna, cele doua organizatii lupta pentru protejarea padurilor din Romania, habitatul natural al unor specii amenintate cu disparitia, precum ursul brun, rasul si lupul.


Despre WWF
Organizatia World Wide Fund for Nature (WWF) este una din cele mai mari si mai eficiente organizatii internationale mondiale independente care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari. Misiunea WWF este aceea de a opri degradarea mediului natural si de a construi un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin:  • conservarea diversitatii biologice • promovarea consumului resurselor naturale regenerabile • promovarea reducerii poluarii si a consumului in exces. Mai multe informatii sunt disponibile la adresa: www.wwf.ro.


Contact de presa:
Raluca Teodorescu / Account Manager Oxygen PR / raluca@oxygenpr.ro / 0740.237.891
Ioana Betieanu / Specialist Comunicare WWF Romania / ibetieanu@wwfdcp.ro / 0730.098.716