Groupama Asigurări, asigurătorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost din nou alături de sportivii care au reprezentat țara noastră la ediția de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se desfășoară la Gyor, Ungaria, în perioada 23-29 iulie. 

“Groupama Asigurări sprijină performanța, indiferent de domeniu, iar parteneriatul cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român reprezintă un exemplu ȋn acest sens. Suntem încântați că am fost, din nou, alături de sportivii români, petru a le asigurăm continuitatea performanțelor la un eveniment atât de important pe agenda olimpică și le mulțumim pentru bucuriile pe care ni le-au adus", a declarat Georgiana Miron, Director Marketing și Comunicare în cadrul Groupama Asigurări. 
 
“Având riscurile asigurate de Groupama, sportivii români au putut să se se concentreze pe atingerea obiectivelor și pe reprezentarea cu succes a României. Ne bucurăm de sprijinul Groupama Asigurări, un partener de ȋncredere, care ne-a susţinut ȋn competiţiile din ultimii ani“, a adăugat Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Cei 120 de membri ai delegației României prezente la Gyor – sportivi, antrenori, arbitri și medici – au beneficiat de asigurare medicală de călătorie în străinătate și de asigurare de viață, valoarea totală a primei de asigurare ajungând la aproape 32.000 lei, prima pentru această poliță de asigurare fiind compensată prin contractul de tip barter semnat în cadrul parteneriatului durabil cu COSR. Printre riscurile acoperite de poliță se numără cheltuielile medicale, cheltuielile medicale de urgență, spitalizarea, tratamentul dentar.

Tinerii sportivi români au luat startul în opt categorii olimpice: atletism, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, kaiac-canoe și tenis. La finalul competiției, delegația României a adus acasă opt medalii olimpice, cinci de argint și trei de bronz.  

Groupama este asigurătorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român din 2012, calitate care a fost reînnoită în iarna anului 2015. Pe parcursul celor 5 ani de parteneriat, Groupama s-a implicat activ în susținerea loturilor României la evenimente precum Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, în 2012, Festivalul Olimpic și Sportiv European din România în 2013, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci în 2014, Jocurile Olimpice pentru Tineret desfășurate în Nanjing în 2014, Jocurile Europene de la Baku ȋn 2015 și Jocurile Olimpice de la Rio de anul trecut. Mai mult, Groupama Asigurări a susținut lotul României și la ediția de iarnă a FOTE 2017, și va însoți sportivii olimpici români care vor participa la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. 

***
Despre Groupama Asigurări
Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări din România, recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor 1.1 milioane de clienţi individuali şi 67.000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, cu 32.600 de angajaţi deservind 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când evenimente neprevăzute apar.