Grupul Rompetrol, prin programul naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea dispensarului medical din comuna Liţa, jud. Teleorman. Valoarea sprijinului acordat este de 10.000 Euro.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol au ca scop dezvoltarea şi susÅ£inerea a două domenii esenÅ£iale pentru evoluÅ£ia societăţii: sănătate şi protecÅ£ia mediului. În 2011, am alocat 275.000 USD pentru implementarea  celor 19 proiectelor declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare. Ne dorim ca sprijinul şi intervenÅ£iile noastre să producă schimbări în bine în comunităţile locale şi să genereze noi direcÅ£ii de implicare socială”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Cabinetul medical din comuna Liţa, cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, a fost construit în urmă cu 55 de ani şi nu a mai beneficiat de lucrări complete de reabilitare. Astfel, proiectul implementat în perioada 15 August – 30 Octombrie 2011 a vizat modernizarea clădirii (izolarea termică, montarea de uşi şi geamuri termopan, ranforsarea pereţilor şi a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie şi faianţă, vopsirea pereţilor). De asemenea, a fost amenajat un grup sanitar în interiorul cabinetului medical, iar o instalaţie de climatizare nouă şi o centrală pe lemne au fost achiziţionate pentru asigurarea confortului termic.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alături de medic şi asistente, s-au implicat şi în promovarea proiectului, prin susţinerea unor seminarii în şcoală pe teme de sănătate. Parteneriatul cu şcoala din comună a implicat peste 50 de elevi în activităţile auxiliare ale proiectului, organizate săptămânal.

"Aparţin acestei localităţi, m-am născut şi am copilărit aici. După facultate şi stagiatură m-am întors într-o lume a satului în care medicii vin şi pleacă. Am rămas medic de familie şi am încercat să cunosc mai bine problemele comunităţii şi să-i ajut pentru o sănătate mai bună. Clădirea trebuia renovată, iar programul Împreună pentru fiecare a reprezentat o oportunitate fantastică pentru locuitorii satului. Acest proiect nu doar a ridicat nivelul actului medical, dar a scos cetăţenii din inerţia specifică localităţilor rurale şi i-a antrenat în activităţi interesante”,a declarat Dr. Ioana Manţă.

Cabinetul medical din comuna Liţa acordă asistenţă medicală primară şi şcolară pentru aproximativ 3100 de locuitori, majoritatea populaţiei având vârsta de peste 60 de ani.

Despre Grupul Rompetrol: Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Departamentul de Comunicare şi Afaceri Corporative
Grupul Rompetrol