08 Decembrie 2010 - Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare”, a sustinut renovarea si dotarea cabinetului medical – Scoala Generala Ep. N. Popoviciu, din Beius, jud. Bihor. Valoarea sprijinului acordat este de 12.000 EURO.

“Proiectul de modernizare a cabinetului scolar din Beius, declarat eligibil in cadrul programului Impreuna pentru fiecare, a pornit dintr-o nevoie reala a comunitatii, aceea de a facilita accesul elevilor la asistenta medicala de calitate, gratuita, intr-un spatiu amenajat conform standardelor impuse de legislatia din domeniu. Prin acest proiect, Grupul Rompetrol demonstreaza inca o data angajamentul sau pe termen lung pentru dezvoltarea si sustinerea comunitatilor locale”, declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Proiectul propus de Primaria Municipiului Beius in parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity, a fost implementat in perioada 01 August – 01 Decembrie 2010 si a vizat reabilitarea si dotarea cabinetul medical scolar situat in incinta scolii generale Ep. N. Popoviciu. Lucrarile realizate cu ajutorul a 30 de voluntari au presupus refacerea acoperisului (100 m2), izolarea termica a cladirii, inlocuirea instalatiilor de canalizare si incalzire, amenajarea a trei grupuri sanitare, inlocuirea instalatiei electrice, renovarea peretilor si a pardoselii, dotarea cu mobilier si aparatura medicala (tensiometru, ciocan de reflexe, otoscop, optotip, lampa examinare, garou, cutie instrumentar, atele diverse dimensiuni etc.) necesara bunei-functionari a cabinetului scolar.

O alta componenta a proiectului a constat in organizarea a trei seminarii de informare a elevilor din scolile din municipiul Beius asupra necesitatii unei alimentatii sanatoase si a efectuarii de controale medicale preventive.

Beneficiarii directi ai acestor lucrari de modernizare sunt cei aproximativ 850 de copii inscrisi la Scoala Generala cu clasele I-VIII Ep. N. Popoviciu.

„Multumim Grupului Rompetrol pentru sprijinul acordat in vederea reabilitarii si dotarii cabinetului medical scolar conform standardelor europene. Am reusit astfel sa ne punem in valoare calitatile creative ale fiecaruia, sa ne implicam voluntar pentru dezvoltarea unui proiect de care sa beneficieze intreaga comunitate", a declarat Laurentiu Hasan, coordonator proiect.

Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.
 
„Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie si implementa proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.Detalii despre stadiul implementarii proiectelor castigatoare in 2010, dar si despre cele finalizate in 2009, pot fi gasite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, detinuta integral de compania kazaha KazMunayGas, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, România, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vânzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.


Contact: Costinela Dragan
Tel.: 021/307 74 17
Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol