Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare”, a sustinut renovarea si dotarea singurului cabinet stomatologic scolar din Navodari, jud. Constanta. Valoarea sprijinului acordat este de 50.000 RON.

“Proiectul de modernizare a cabinetului stomatologic scolar din Navodari, declarat eligibil in cadrul programului Impreuna pentru fiecare, a pornit dintr-o nevoie reala a comunitatii, aceea de a facilita accesul copiilor la asistenta stomatologica de calitate, gratuita, intr-un spatiu amenajat conform standardelor impuse de legislatia din domeniu. Prin acest proiect, Grupul Rompetrol demonstreaza inca o data angajamentul sau pe termen lung pentru dezvoltarea si sustinerea comunitatilor locale”,declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Cabinetul Stomatologic Scolar din Navodari situat in incinta Caminului Liceului “Lazar Edeleanu” nu avea autorizatiei de functionare din anul 2007, deoarece nu a dispus de fondurile necesare pentru amenajare  si dotare  cu aparatura medicala.  Astfel, proiectul propus de Directia de Asistenta Sociala Navodari a fost implementat in perioada 02 August – 12 Noiembrie 2010 cu ajutorul a 40 de voluntari si a vizat casarea vechiului unit dentar, inlocuirea instalatiilor de canalizare, amenajarea a doua grupuri sanitare, inlocuirea instalatiei electrice, renovarea peretilor si a pardoselii, dotarea cu mobilier, aparatura medicala, dar si materiale stomatologice necesare bunei-functionari a cabinetului stomatologic scolar.

Componenta educativa a proiectului a constat in organizarea de seminarii de informare si promovare a igienei dentare in scoli (1200 elevi), concursuri de desene, expozitii pe teme medicale la Casa de Cultura din Navodari.Beneficiarii directi ai acestor lucrari de modernizare sunt cei aproximativ 4000 copii inscrisi la unitatile de invatamant din orasul Navodari (patru scoli generale si un liceu), dar si familiile acestora care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru achitarea costului unor consultatii stomatologice.

„Suntem recunoscatori Grupului Rompetrol pentru ca ne-a oferit oportunitatea de a aduce Cabinetul Stomatologic Scolar din Navodari la standarde optime de functionare. Sponsorizarea acordata ne-a ajutat sa renovam si sa dotam cabinetul medical. Am reusit sa cream in acest spatiu o atmosfera calda, primitoare, astfel incat copii - pacienti sa depaseasca teama si emotiile provocate de "mersul la dentist". In calitate de coordonator al proiectului, ma bucura faptul ca am reusit sa mobilizam si sa determinam mai multe persoane sa se implice voluntar in derularea proiectului, depasind astfel mentalitatea conform careia statul este obligat sa asigure totul, iar cetatenii fiind scutiti de orice implicare si responsabilitati”,a declarat Daniela Marin, coordonator proiect.

Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.

 „Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie si implementa proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor castigatoare in 2010, dar si despre cele finalizate in 2009, pot fi gasite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, detinuta integral de compania kazaha KazMunayGas, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.


Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
Tel.: 021/307 74 17