Grupul Rompetrol, prin programul de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare” a sprijinit cu peste 23.000 USD modernizarea spitalului Municipal din Campia Turzii, judetul Cluj. Sustinerea a vizat reabilitarea si dotarea sectiei ATI (Anestezie, Terapie Intensiva), a blocului operator si a spalatoriei spitalului.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt in concordanta cu strategia de responsabilitate corporativa a actionarului sau unic - KazMunayGas si demonstreaza angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea si sustinerea unor domenii ca sanatatea si mediul, esentiale pentru evolutia societatii. Proiectele din Cluj raspund nevoilor din sectorul medical si sper ca modelul lor de implicare in derularea acestora sa fie preluat si replicat la nivelul altor comunitati”,declara Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

Lucrarile au fost realizate in perioada  August 2011 – Ianuarie 2012 cu ajutorul a 30 de voluntari, angajati ai spitalului. Astfel, in cadrul compartimentului Anestezie, Terapie Intensiva (1 salon), dar si in blocul operator (5 camere) au fost efectuate lucrari de renovare si dotare cu mobilier medical, 4 monitoare functii vitale, 1 centrifuga si 4 mese pentru instrumentarul medical.

Prin reabilitarea spalatoriei s-au creat conditii bune de lucru pentru personalul medical, dar a crescut semnificativ si gradul de igiena a activitatii desfasurate. In 6 camere a fost schimbata tamplaria si au fost realizate lucrari de reparatii, iar achizitia si montarea unei masini de spalat va permite un consum redus de apa si electricitate.

Spitalul Municipal din Campia Turzii reprezinta un important punct medical, inregistrand anual aproximativ 7.000 pacienti.

Potrivit coordonatorului si beneficiar al proiectului, Septimia Motorga - “La finalul implementarii proiectului pacientii si cadrele medicale beneficiaza de confort si conditii igienico-sanitare optime pentru realizarea actului medical. Multumim Rompetrol pentru sprijinul acordat, pentru ca ne-ati oferit posibilitatea de a schimba in bine comunitatea in care ne desfasuram activitatea!”.

***
Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunitatile locale din toate judetele tarii pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la imbunatatirea vietii oamenilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17