Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare”, a sustinut reabilitarea compartimentului de traumatologie- ortopedie a Spitalului Orasenesc „Regele Carol I”, Costesti, jud. Arges. Valoarea sprijinului acordat este de 50.000 RON.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt in concordanta cu strategia de responsabilitate corporativa a actionarului sau unic - KazMunayGas si demonstreaza angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea si sustinerea unor domenii esentiale pentru evolutia societatii. In 2010, am alocat peste 300,000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte din domeniile sanatate si protectia mediului, declarate eligibile in cadrul programului Impreuna pentru fiecare. Ne dorim ca prin programele de CSR dezvoltate la nivel de Grup sa raspundem cat mai multor solicitari si asteptari ale partenerilor nostri sociali”,declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Pavilionul Spitalului Orasenesc „Regele Carol I”- Costesti in care functioneaza compartimentul de traumatologie ortopedie nu a fost supus lucrarilor de reparatii de peste 30 de ani. Proiectul desfasurat in perioada 01 Septembrie – 10 Octombrie 2010 a vizat reabilitarea unui bloc operator, a holurilor si grupurilor sanitare. Astfel au fost realizate lucrari de modernizare a spatiului ce au constat in inlocuirea usilor si ferestrelor (22 buc.), izolarea termica si zugravirea peretilor, aplicarea de linoleum antibacterian si termoizolant pe o suprafata de 340 mp.

Beneficiarii directi ai acestor lucrari de modernizare sunt cei aproximativ 1200 pacienti internati si tratati anual in compartimentul de traumatologie - ortopedie, dar si cei 35 de angajati, reprezentand personalul medical si auxiliar.

Lucrarile de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alaturi de medici si asistente, s-au implicat si in promovarea proiectului si sustinerea unor seminarii in domeniul sanatatii in cabinetele medicale scolare din Costesti si satele invecinate (Caldararu, Strambeni si Ungheni).

"La finalul implementarii proiectului pacientii si cadrele medicale beneficiaza de confort termic si conditii igienico- sanitare optime pentru realizarea actului medical si a interventiilor chirurgicale. Multumim Rompetrol pentru sprijinul acordat, pentru ca ne-ati oferit posibilitatea de a schimba in bine mediul in care ne desfasuram activitatea!” a declarat Dr. Eduard Ciobanu, manager al Spitalului Orasenesc „Regele Carol I”, Costesti.

Spitalul din Costesti acorda asistenta medicala de urgenta, de specialitate curativa, preventiva si de recuperare a bolnavilor internati, deservind peste 80.000 locuitori din judetul Arges si zonele limitrofe.


Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.
 „Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie si implementa proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementarii proiectelor castigatoare in 2010, dar si despre cele finalizate in 2009, pot fi gasite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .


Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, detinuta integral de compania kazaha KazMunayGas, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan                                                                                      Tel.: 021/307 74 17