Grupul Rompetrol a lansat a patra editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale. In perioada 2009-2011, Grupul a sustinut implementarea a 55 de proiecte din domeniul sanatatii sau al protectiei mediului, beneficiarii directi si indirecti fiind de aproximativ 200.000 de persoane.

„Aceste rezultate ne motiveaza sa continuam acest program, sa incurajam ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial sa gaseasca solutii la problemele de mediu sau de sanatate existente la nivel local, iar cu sprijinul nostru, acestea sa fie implementate in beneficiul intregii societati. De asemenea, acesta creaza premisele necesare atragerii si implicarii locuitorilor si a autoritatilor de resort in realizarea de proiecte similare si in alte domenii”, declara Alexey Golovin, Director Marketing si Comunicare al Grupului Rompetrol.

Astfel, cei interesati au posibilitatea de a inscrie in perioada 02 aprilie – 20 mai 2012 proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului. Proiectele se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.

Activitatile eligibile pentru proiectele aferente programului „Impreuna pentru fiecare” sunt  renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati. Programul are doua categorii de buget, de 45.000 RON si 90.000 RON (doua proiecte de aceasta valoare vor fi selectate).

Castigatorii vor fi desemnati pe baza unui vot public prin intermediul mediului online (Facebook si website, cu pondere 25 %) si a unui juriu compus din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de catre juriu, se va avea in vedere motivatia sociala si impactul local: numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.

Anuntarea castigatorilor se va face pe 29 iunie, dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, iar implementarea trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

In perioada 2009 - 2011 au fost inscrise in cadrul programului „Impreuna pentru fiecare” 800 de proiecte, iar 55 de comunitati locale au primit finantare pentru proiectele lor la nivel national. Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementarii proiectelor a depasit 700.000 euro.

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan                                               
021 307 74 17