Grupul Rompetrol a selectat  19 proiecte de responsabilitate sociala, in cadrul celei de-a treia editii a programului national „Impreuna pentru fiecare”. Bugetul alocat implementarii proiectelor este de 275.000 USD.

“Dupa doi ani de rezultate foarte bune – 36 de proiecte implementate, aprox. 200.000 beneficiari directi si indirecti – continuarea acestui program a reprezentat un gest firesc al unei companii permanent preocupata de dezvoltarea si sustinerea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Si in 2011 am primit propuneri de proiecte foarte bune care surprind nevoi reale ale comunitatilor locale.  Departajarea acestora a fost dificila, insa ceea ce a facut diferenta a fost demonstrarea capacitatii de antreprenoriat social din partea aplicantilor, cât si a capacitatii de catalizare a tuturor membrilor comunitatii care sunt atât implementatori cat si beneficiari ai proiectelor”,declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Impreuna pentru fiecare” a oferit ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie in perioada 21 aprilie – 12 iunie 2011 proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Astfel, 195 de proiecte (72 de mediu, 123 de sanatate) au fost depuse pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro, iar in perioada 13 iunie -08 iulie acestea au fost jurizate si evaluate in teren.

Cele 19 initiative câstigatoare au fost desemnate pe baza unui vot public pe facebook si website (cu pondere 25 %) si a unui juriu compus din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de catre juriu, s-a avut in vedere motivatia sociala si impactul local: numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuia sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.

Activitatile propuse pentru proiectele din sfera sanatate sunt: renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati (amplasare de panouri solare, realizarea de statii ecologice de epurare a apelor menajere, instalarea de pompe de caldura sol-apa, reabilitarea de terenuri degradate). Bugetul unui proiect este alocat in limita a 45.000 RON.
Cele 10 proiecte de sanatate si 9 de mediu selectate pentru implementare in 2011 sunt localizate in judetele Bihor, Braila, Botosani, Caras Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Neamt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Teleorman, Vaslui.

In 2009 si 2010 au fost inscrise in cadrul programului „Impreuna pentru fiecare” 600 de proiecte, iar 36 de comunitati locale au primit finantare pentru proiectele lor (21 din domeniul sanatate si 15 din sfera protectiei mediului), in 20 de judete. Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementarii proiectelor a depasit 500.000 euro.

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, România, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vânzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.

Departamentul de Comunicare si Afaceri Corporative
Grupul Rompetrol
Costinela Dragan
021-307 74 17