Grupul Rompetrol a finalizat selectia a 20 de proiecte din cadrul programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, urmand ca implementarea acestora sa se desfasoare pana la sfarsitul anului 2010. Bugetul alocat pentru implementarea proiectelor este de 300,000 USD.

"Programul Impreuna pentru Fiecare desi are doar 2 ani de existenta, a inregistrat un succes deosebit. Fata de 89 de aplicatii primite anul trecut, anul acesta am avut 509 solicitari din sectoarele sanatate si mediu. Departajarea acestora a fost dificila deoarece toate aplicatiile pornesc de la nevoi reale ale comunitatilor locale. Ceeea ce a facut diferenta a fost demonstrarea capacitatii de antreprenoriat social din partea aplicantilor, cat si a capacitatii de catalizare a tuturor membrilor comunitatii care sunt atat implementatori cat si beneficiari ai proiectelor",declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Impreuna pentru fiecare” a oferit ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie in perioada 09 aprilie – 13 iunie 2010 proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Astfel, au fost inscrise si jurizate 509 proiecte (323 sanatate si 188 mediu), iar 13 proiecte din domeniul sanatatii si 7 din domeniul protectiei mediului au fost selectate pentru implementare.

Activitatile propuse pentru proiectele din sfera sanatate sunt: reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare in mediul rural sau urban, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati (amplasarea de panouri solare, constructia de statii de epurare ecologice, amenajari spatii verzi etc.).

Proiectele castigatoare sunt localizate in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Galati, Hunedoara, Mures, Salaj, Sibiu si municipiul Bucuresti. Acestea pot fi vizualizate la adresa www.impreunapentrufiecare.ro/blog/.

Grupul Rompetrol continua si in 2010 sa se implice activ in sustinerea sectoarelor vulnerabile ale societatii prin proiecte din domeniile sanatate, protectia mediului, educatie. Dintre acestea amintim parteneriatul cu Fundatia pentru SMURD, prin care Rompetrol asigura in 2010 o cantitate lunara de 30 t combustibil Jet A1 cantitate estimata pentru operarea celor doua elicoptere SMURD din Bucuresti si Targu Mures, (valoarea totala a sprijinului fiind de 240,000 USD), sustinerea Galei Societatii Civile 2010 (unde Rompetrol a fost a fost partener si sponsor principal si la editia a VIII-a), colaborarea cu Asociatia Ovidiu Rom (ce pledeaza pentru programe si materiale scolare, uniforme, pranzuri calde gratuite pentru copiii proveniti din familii cu venituri scazute, aplicarea legislatiei in domeniul educatiei si drepturile copilului etc.).

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.

Contact: Costinela Dragan                                           
Tel.: 021 307 74 17