Grupul Rompetrol, prin companiile membre - Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rominserv, a finalizat procesul de recrutare si selectie a 39 de absolventi de studii medii si superioare din Constanta, Ploiesti, Iasi, Bucuresti si Cluj, pentru programul de internship din acest an. 

“Rompetrol Internship ofera tinerilor posibilitatea de a-si completa educatia teoretica cu experienta practica, de a se familiariza cu echipamentele si fluxurile tehnologice ale rafinariei Petromidia. Sub indrumarea specialistilor nostri, cei selectati vor desfasura activitati de o complexitate progresiva, cu sarcini precise si obiective de performanta”,declara Anneliese Anghel, directorul de Resurse Umane al Grupului Rompetrol.

Prima etapa a programului se desfasoara in perioada 01 august – 30 septembrie 2011 si se va incheia cu o evaluare a abilitatilor si cunostintelor tehnice asimilate, in urma careia o parte dintre participanti vor fi selectati pentru urmatorul stadiu al programului de Internship, cu o durata de 6 luni (octombrie 2011 – martie 2012), ce permite  punerea in practica a cunostintelor in cadrul mai multor sectoare din cadrul unitatilor de rafinarie/ petrochimie.

La finalul acestuia, tinerii vor avea sansa de a incepe o cariera de succes in cadrul Grupului Rompetrol. in 2010, din cele 76 de persoane care au participat in cadrul programului de internship 27 au devenit angajati ai companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rominserv (contractorul general al Grupului).

Costurile aferente programului de Internship (salarii, cazare, transport) sunt suportate integral de Grupul Rompetrol.

In acest an, peste 1.500 de absolventi cu specializarile chimie industriala, automatica/ informatica industriala, prelucrarea petrolului, inginerie civila, electrica si energetica, finante-contabilitate si-au depus aplicatiile pana la data de 30 iunie pe site-urile de recrutare, pe cel al Grupului (cariere.rompetrol.com), cat si direct la departamentul de resurse umane Rompetrol de pe platforma Petromidia sau la targul de job-uri “Angajatori de Top”.

Din 2002 pana in prezent, aproximativ 400 de absolventi de studii superioare si medii au urmat programul de Internship, dintre care 111 persoane si-au inceput cariera in cadrul Grupului Rompetrol.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
Tel : 021/307 74 17