Peste 120 de familii afectate de inundații au primit kituri de intervenție rapidă. Sute de familii din județul Galați și-au pierdut toată agoniseala de o viață în urma inundațiilor de săptămâna trecută. Asociația Habitat for Humanity România și Kaufland România au venit în sprijinul a 120 de familii din Pechea ale căror locuințe au fost distruse, prin distribuirea de kituri de intervenție rapidă. 

Kiturile de intervenție conțin uneltele necesare pentru ca oamenii să scoată apa și mâlul din locuințe și să înceapă primele reparații. Evacuarea apei din locuințe se va putea face mult mai repede și cu sprijinul pompelor de evacuare puse la dispoziție de Grundfos Pompe România. 
 
Sprijinul oferit celor 120 de familii lovite de inundații este posibil datorită unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity România și Kaufland România. În luna martie, cele două organizații au lansat “Consolidăm comunități”, proiect de prevenție și intervenții pentru diminuarea riscurilor în caz de dezastre naturale și domestice. Pe lângă un stoc de 300 de kituri de intervenții, Kaufland România finanțează prin acest proiect și:
 
• Traininguri pentru 3,000 de elevi de liceu. Aceștia învață, prin simulări și jocuri, comportamentul ce trebuie avut înainte și după producerea dezastru;
• Eliminarea impovizațiilor ce pun în pericol viața și locuințele a 400 de familii ce trăiesc în zone defavorizate, prin reparații ale instalațiilor de încălzire și electrice.

Kaufland România este partenerul strategic al organizației Habitat for Humanity România. Doar în 2016, Kaufland România sprijină peste 1,000 de familii să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. www.kaufland.ro 
 
Habitat for Humanity este organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. De 20 de ani în România, organizația Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. 
 
Din 2005, a inițiat programul Prevenție și Răspuns la Dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), cu scopul de a reduce riscurile de dezastre în comunitate, prin analiza și combaterea riscurilor la care sunt supuse familiile din comunitățile vulnerabile. Habitat for Humanity România, prin „Statul de Utilitate Publică” obţinut în 2008, poate prelua parte din responsabilităţile autorităţilor publice în probleme de răspuns la dezastre legate de prevenţie şi reconstrucţie. 
 
Prin programul Disaster Risk Reduction and Response, Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 45,000 de persoane din zece județe. www.habitat.ro