Henkel Romania, prin marca Perwoll, anunta castigatorul concursului de schite de design vestimentar, „Fii creator de Haute-Couleur!”. Astfel colectia de schite „Tranzitii”, creata de Catalin Valean, a atins cel mai mare punctaj si este desemnata castigatoare a concursului.

Tanarul designer va primi 1.500 de euro pentru crearea efectiva, special pentru aceasta competitie, a unei colectii de 5-7 tinute din schitele sale, care pot fi vizualizate aici: www.atelierperwoll.ro/participanti/tranzitii-4976.html. Colectia „Tranzitii” propune tinute pentru ambele sexe, care vor fi realizate din materiale precum matasea si diverse tipuri de stofa si ilustreaza reprezentarile autorului asupra conceptului de schimbare. Colectia creata de marele castigator va beneficia de expunere gratuita spre vanzare in Galeria Designerilor Romani din magazinul Cocor, Bucuresti, timp de 4 luni, in perioada septembrie – decembrie 2012.

Juriul competitiei a fost alcatuit din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Palie (fashion stylist), Carmen Andrei (reprezentant magazin Cocor) si Larisa Guzga (reprezentant Henkel Romania, divizia Detergenti). Criteriile de jurizare au inclus: respectarea temei, conceptul colectiei create, tesaturile alese si potentialul vandabil al creatiilor. Marele castigator a fost ales dintr-un numar de 79 de participanti, pe baza mediei dintre nota juriului competitiei si votul online de popularitate, oferit de vizitatorii platformei online a concursului timp doua saptamani.

„Competitia Perwoll a avut cativa concurenti care ne-au impresionat –  nu numai ca au respectat tema, ci au avut si coerenta stilistica, si – ceea ce este foarte important – o viziune personala in reprezentarea schitelor”, declara Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul competitiei.

„Nivelul de pregatire, dar si numarul impresionant al schitelor si concurentilor, prospetimea mesajului, inteligenta cromatica, respectarea temei si seriozitatea abordarilor tematice au transformat acest concurs intr-un adevarat succes. Si de aceasta data, am constatat ca potentialul creativ al tinerei generatii este nelimitat si trebuie sustinut rapid si cu perseverenta, pentru a fi cat mai vizibil”
, declara Marian Palie, stilist independent de moda si membru in juriul competitiei.

Catalin Valean este student la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, sectia design-vestimentar si a absolvit un stagiu de practica in Germania, la un label de moda din Berlin, prin programul de plasament Erasmus. A fost dintotdeauna pasionat de moda, dar a reusit sa si-o dezvolte numai dupa ce a beneficiat de sustinerea financiara a parintilor.

“Concursul Fii Creator de Haute-Couleur a reprezentat o mare provocare pentru mine, in principiu datorita temei „Culori de inalta tinuta”, care m-a facut sa ies din zona mea de confort – limitata la o paleta de nuante de negru, gri si alb. Pe langa premiile foarte importante care au fost puse in joc, apreciez enorm impulsul dobandit in urma participarii la acest concurs, acea confirmare ca sunt pe drumul cel bun si ca atat eforturile mele, cat si ale tuturor tinerilor designeri romani pot fi apreciate, atata timp cat se munceste”,
declara Catalin Valean, castigatorul concursului national de schite de design vestimentar.

Concursul national de schite de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur!” se afla la prima editie si a adunat un numar impresionant de 79 de participanti din intreaga tara, ale caror colectii de schite se pot vedea pe pagina competitiei, www.atelierperwoll.ro. Participantii au propus intre 10 si 15 schite prêt-à-porter, pe tema „culori de inalta tinuta”, au detaliat materialele cu care ar urma sa-si realizeze colectia si au explicat conceptul ei. Competitia s-a adresat atat persoanelor cu studii de profil, cat si tinerilor amatori care si-au putut demonstra talentul prin schite, din dorinta de a se afirma in domeniul designului vestimentar.

 
Sursa: romaniapozitiva.ro