Până la finalul anului 2018, două case vor fi construite în București și Târgu Neamț ca parte a programului de închidere a centrelor de plasament.
 
În perioada iulie–septembrie 2017, Holcim România a desfășurat campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care a dorit să direcționeze către Fundația Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vândut. Rezultatele campaniei totalizează 300.000 de Euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru construcția a două case de tip familial, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4, București, și „Elena Doamna” din Târgu Neamț.

Hope and Homes for Children are ca scop închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în anul 2026 și găsirea celor mai potrivite soluții – cât mai aproape de mediul familial – pentru copiii din ele. Programele Fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie acolo unde este posibil, plasarea în grija unor asistenți maternali, iar în cazul celor care au nevoie de îngrijire specializată, pentru care nici reintegrarea în familie, nici asistența maternală nu sunt opțiuni viabile, mutarea în case de tip familial.

În baza parteneriatului încheiat între Hope and Homes for Children și Holcim România în luna iulie a acestui an, compania vine în sprijinul copiilor care se mai află încă în centrele de plasament „Robin Hood” din București și „Elena Doamna” din Târgu Neamț și pe care fundația se pregătește să îi mute în case de tip familial în 2018. Desfășurată sub sloganul „Casa din casă”, campania a facilitat colectarea sumei de 300.000 Euro, fonduri direcționate în beneficiul a 24 de copii, cu vârste între 7 și 18 ani – viitorii locatari ai celor 2 case.

În aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent. Copiii se vor muta în cele două case de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va construi, cu ajutorul Holcim România până la finalul anului 2018.

“Succesul acestui parteneriat se datorează în primul rând clienților și utilizatorilor produselor noastre, cărora vreau să le mulțumesc pentru încredere.  Sunt bucuros că, împreună cu Hope and Homes for Children, reușim să construim visul copiilor de a avea un cămin, pentru un viitor durabil”
declară Bogdan Dobre, Director Comercial Holcim România. 
 

„Noțiunea de acasă este, pentru cei mai mulți dintre noi, ceva foarte familiar, este un loc pe care îl avem și unde ne putem întoarce mereu. Copiii care trăiesc în instituții nu au un loc pe care să îl numească acasă, acel loc unde să se simtă iubiți, îngrijiți, înconjurați de atenția și căldura unei familii. Prin astfel de gesturi generoase, noi le putem oferi șansa de a crește într-un mediu familial și de a avea o copilărie așa cum merită. Le mulțumim partenerilor de la Holcim pentru încredere și generozitate și pentru că au crezut în visul nostru, acela de a oferi fiecărui copil un start bun în viață”,
a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children.
 
***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi și 843 în centre cu regim de urgență, şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră l www.hopeandhomes.ro l

Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A., companie ce activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România l www.holcim.ro l facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.