Vel Pitar a lansat vineri, 3 iulie 2009, campania sociala "Imparte! E mai mult decat o felie de paine!".

Cu ajutorul consumatorilor sai, pentru fiecare paine speciala de 300g, Vel Pitar va dona o felie oamenilor nevoiasi din Bucuresti. Mecanismul campaniei presupune ca orice client care a achizitionat o paine speciala de 300g, sa intre pe siteul www.imparte.ro, sa introduca codul de pe sticker si sa aleaga catre ce institutie directioneaza felia de paine: un centru de plasament, un centru de ingrijire pentru persoane varstnice sau o cantina sociala.

 Cele trei institutii sociale din Bucuresti incluse de Vel Pitar in campania "Imparte! E mai mult decat o felie de paine!" sunt: Centrul de plasament „Robin Hood", Centrul de ingrijire si asistenta sociala pentru varstnici Nr.1 si Cantina sociala coordonata de Asociatia „Sfantul Stelian".

Centrul de plasament „Robin Hood" are o capacitate de 60 de locuri si ofera gazduire copiilor cu varste intre 4 si 18 ani.

Centrul de plasament ofera servicii de tip rezidenţial si are ca scop asigurarea accesului copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale.

Centrul de ingrijire si asistenta sociala pentru varstnici Nr.1 adaposteste 92 de persoane varstnice. Institutia medico-sociala are o vechime de peste 50 de ani si adaposteste pacienti cu polipatologie  geriatrica, posesori de certificate de persoana cu handicap.

Cantina sociala coordonata de Asociatia „Sfantul Stelian" are o capacitate de 70 de persoane si ofera suport nutritional pentru diferite categorii sociale de beneficiari - copii ai strazii si din familii dezavantajate, familii numeroase, fara posibilitati financiare, varstnici singuri, cu venituri insuficiente si persoane fara adapost.

Vel Pitar a initiat aceasta campanie sociala ca raspuns la problemele si necesitatile comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Vel Pitar crede in valoarea si potentialul societatii romanesti de a-si ajuta semenii si doreste sa contribuie la un viitor mai bun si un trai decent pentru cat mai multe persoane fara posibilitati financiare.