Programul national de voluntariat “Impreuna pentru fiecare” este principala actiune de responsabilitate sociala a Grupului Rompetrol, parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa “Energia vine din suflet”.

Prin intermediul acestui program, persoanele dornice sa voluntarieze sau cele care doresc sa implementeze proiecte se pot inscrie ca voluntari sau pot propune proiecte pentru implementare din domeniile protectia mediului sau sanatate, cele doua directii pe care Rompetrol si-a propus sa le abordeze. Dincolo de aceste actiuni, programul national are ca obiectiv generarea unei atitudini si a unui comportament responsabil solidar fata de problemele cu care unele comunitati se confrunta.

In prima etapa a proiectului au fost organizate conferinte in cele mai importante centre universitare din tara: Bucuresti, Cluj si Constanta pentru a recruta studenti voluntari.

Cea de-a doua etapa a programului, aflata acum in plina desfasurare, include recrutarea voluntarilor prin intermediul site-ului si depunerea proiectelor. Pentru a fi eligibile proiectele trebuie depuse de catre persoane fizice sau ONG-uri sau de catre furnizorii de servicii medicale. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 31 iulie pentru oricine doreste sa renoveze cabinete care asigura servicii medicale (renovare/ modernizare spital/dispensar cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice, etc) sau sa ecologizeze zone afectate de poluare. Cei care doresc sa aplice (fie ca voluntar, fie cu un proiect de sanatate sau de mediu) pot accesa urmatorul link.

Dupa incheierea acestei etape de depunere a proiectelor urmeaza selectarea acestora (1 august – 23 august), evaluatea in teren a aplicatiilor (23 august – 7 septembrie) si implementarea proiectelor castigatoare (15 septembrie – 15 noiembrie).

Mai multe detalii despre proiect putati afla accesand www.impreunapentrufiecare.ro