Aproximativ 150 de angajati ai COSMOTE Romania si Germanos au participat, ca voluntari, alaturi de Asociatia MaiMultVerde la o actiune de reimpadurire care a implicat plantarea unei paduri intregi, in apropiere de Ploiesti. Reimpadurirea face parte din programul de responsabilitate corporatista al companiei, denumit "Adopta o padure", lansat in 2009.

Astfel, pe 20 noiembrie, echipa de voluntari a plantat 10.000 de puieti de stejar pe o suprafata de 20.000 de metri patrati situata la est de Ploiesti, cu sprijin ul Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti. Mai mult, Cosmote Romania, impreuna cu partenerii sai, isi asuma ingrijirea padurii pentru urmatorii cinci ani – perioada necesara pentru ca puietii de stejar sa atinga maturitatea timpurie.

"Noi, la COSMOTE, credem ca avem partea noastra de responsabilitate fata de generatiile viitoare. Astfel, plantarea de copaci si ingrijirea acestora, precum si asumarea altor initiative in vederea scaderii emisiilor de dioxid de carbon ale companiei constituie o componenta importanta a strategiei noastre de responsabilitate corporatista, pentru care colegii nostri s-au oferit voluntari, cu entuziasm. Asteptam cu nerabdare sa vedem cum prinde viata aceasta noua etapa a programului Adopta o padure", a declarat Ruxandra Voda, Corporate Affairs Manager, COSMOTE Romania.

Aceasta a fost cea de-a doua actiune de acest fel, dupa o impadurire similara din 2009, care a implicat 100 de volunta ri dintre angajatii COSMOTE si Germanos, care au plantat 5.000 de copaci in padurea Caciulati, situata langa Balotesti, la nord de Bucuresti.

COSMOTE Romania este implicata in activitati de protectie a mediului si programelor care cuprind, pe langa programele "Adopta o padure" si "Green Office", destinate sa educe angajatii COSMOTE sa colecteze materiale reutilizabile precum hartie si plastic, colectarea deseurilor de telefoane si accesorii in magazinele COSMOTE si Germanos, predarea echipamentelor IT si a bateriilor antenelor GSM catre centrele de reciclare, reducerea consumului de apa si energie in birourile sale, distrugerea ecologica a lichidelor utilizate de masinile din parcul auto etc.


***

Note pentru jurnalisti:

1. Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro), organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii doi ani de functionare, 2008 si 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieti, a strans 262 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

2. COSMOTE Romania avea 6,7 milioane de clienti la 30 septembrie 2010. Lansata in 2005, COSMOTE Romania a inregistrat cea mai rapida dezvoltare a retelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. In mai putin de cinci ani, COSMOTE Romania si-a depasit competitorii in ceea ce priveste reteaua de acoperire nationala. In prezent, COSMOTE Romania ofera acoperire pentru 99% din populatie si 90% din teritoriu. COSMOTE Romania este divizia locala a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsa prezenta in sud-estul Europei, care are o baza de 21,3 milioane de clienti in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania. Pentru mai multe informatii vizitati www.cosmote.ro.


Informatii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

COSMOTE, Media Relations - Corporate Affairs Department Tel. + 40 21 4040 580, email: mediarelations@cosmote.ro