ING anunță lansarea unei competiții de proiecte, dedicată ONG-urilor care au ca principali beneficiari persoanele aflate în situații dificile (copii abandonați, persoane bolnave, persoane vârstnice singure, victime ale violenței domestice, persoane afectate de calamități naturale, persoane cu dizabilități etc). În cadrul competiției se vor oferi sponsorizări între 15.000 si 50.000 de euro pe proiect, valoarea totală a premiilor fiind 200.000 de euro.
 
Competiția de proiecte se desfășoară în perioada 12 septembrie – 12 noiembrie 2018, conform următoarelor etape :
• Perioada de înscrieri (12 septembrie - 3 octombrie) – ONG-urile se pot înscrie  prin completarea unui formular de concurs, disponibil pe site-ul ING, secțiunea Responsabilitate socială și trimiterea sa pe adresa sustainability@ing.ro, până cel târziu 3 octombrie 2018, ora 23:59.
• Etapa de jurizare (3 - 17 octombrie) – un juriu intern al ING va evalua proiectele înscrise, pe baza criteriilor detaliate în Regulamentul competiției.
• Anunțarea proiectelor finaliste (17 - 19 octombrie) - pe www.ing.ro va fi anunțată lista celor 20 de proiecte finaliste, în ordinea notelor obținute la etapa de jurizare.
• Perioada de votare a proiectelor de către angajații ING (22 octombrie - 9 noiembrie)
• Anunțarea câștigătorilor (12 noiembrie) - pe site-ul www.ing.ro se va anunța lista câștigătorilor. Numărul câștigătorilor depinde de valoarea totală a premiilor. 
 
Mai multe detalii despre procedura de înscriere, etapele competiției, criteriile de eligibilitate, precum și criteriile de selectie ale proiectelor, găsiţi în Regulamentul programului disponibil pe pagina https://ing.ro/ing-in-romania/responsabilitate-sociala.html#responsabilitate-sociala
 
Asociația pentru Relații Comunitare este partenerul ING în această competiție de proiecte, ei administrând procesul de primire a formularelor de proiect și asistență tehnică acordată organizațiilor și apoi juriului.
 
La ediția anterioară au fost alese cinci proiecte finaliste care au primit finanțare totală în valoare de 200.000 euro:
• Asociația Inima Copiilor cu proiectul „Certificat de viață”, pentru pilotarea unei aplicații ce ar conecta, în timp real, 24 de maternități cu toate instituțiile implicate, astfel ca nou-născutii abandonați în maternitate cărora nu li s-a făcut un certificat de naștere, să fie transferați pentru a primi îngrijire medicală la timp.
• Asociația Română împotriva leucemiei (ARIL) cu un proiect pentru dotarea saloanelor de Hematologie II - Depart. Leucemii Acute, al Instit. Clinic Fundeni cu echipamente medicale si mobilier pentru pacienți 
• Asociația Dăruiește Aripi cu proiectul „Circuitul Încrederii și Speranței” pentru continuarea circuitul de tratament și monitorizare acasă, la domiciul copiilor bolnavi, prin oferirea serviciilor medicale gratuite pentru cei care fac parte din zone rurale.
• Clubul Lions Diamond Timișoara, cu proiectul pentru Telemedicina în Epilepsie, pentru o rețea de aparate EEG, conectate la un server care face legătura cu centre de excelență din întreaga lume, făcând posibil schimbul de informații dintre medicii români și specialiști internaționali.
• Asociația Unu si Unu, cu proiectul „Pui de om în terapie” transformarea modului de îngrijire a bebelușilor bolnavi și abandonați din două terapii intensive (din Bucuresti și Cluj), în centre de îngrijire „Family Center Care”.