Kaufland România a obținut certificarea energetică ISO 50001 pentru întreaga rețea de magazine, depozite logistice și sedii administrative, care atestă respectarea celor mai înalte standarde privind practicile de sustenabilitate și eficiență în domeniul energetic.
 
Certificarea obținută confirmă cele mai bune practici în implementarea unui sistem de management energetic la standarde internaționale și permite monitorizarea și îmbunătățirea continuă a performanțelor.
 
Eficiența energetică reprezintă un angajament față de mediul înconjurător, prin protejarea resurselor naturale, reducerea consumului energetic și a emisiilor de carbon, precum și implementarea a cât mai multor tehnologii verzi în spațiile și activitatea Kaufland România. 
 
Una dintre tehnologiile unice pe piață cu care sunt deja dotate magazinele Kaufland România sunt instalațiile frigorifice fără freon, care funcționează numai pe bază de CO2 și protejează astfel mediul înconjurător.
 
De asemenea, magazinele sunt încălzite printr-o instalație de climatizare ecologică - un sistem complex modern care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu. Dacă pe timp de iarnă încălzește magazinul, pe timpul verii, instalația inversează procesul, pentru a obține în magazin temperaturi ambientale plăcute și în concordanță cu standardele de sănătate publică.
 
"Sustenabilitatea a fost și va fi parte integrantă din business-ul Kaufland și reprezintă o busolă în tot ceea ce facem. Pentru noi, o experiență modernă de cumpărături înseamnă și una care încorporează responsabilitatea față de mediul înconjurător, iar scopul nostru final este de a o crea pentru clienții noștri", spune Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România. 
 
Certificarea a avut loc la finalul lui 2017, după un proces desfășurat pe parcursul întregului an, și este la ora actuală cel mai înalt standard internațional privind managementul energetic. Măsurile de eficientizare energetică fac parte din politica de sustenabilitate Kaufland România, iar certificarea reconfirmă dedicarea companiei pentru aspectele de responsabilitate față de mediul înconjurător.
 
***
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România. În 2017, Kaufland România a primit pentru a doua oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Strategia noastră are ca scop îndeplinirea dorinţele clienților cu accent pe garanţiile şi serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate şi, bineînţeles, preţuri atractive. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro