În fiecare an, KFC România organizează o zi a voluntariatului în cadrul companiei. Astfel, 65 de de angajați au participat anul acesta la o activitate de curățenie la SOS Satele Copiilor București. KFC susține această organizație din 2015 prin proiectul „Bucket de bine”, donând câte 1 leu din valoarea fiecărui produs Hot Bucket vândut în restaurante.

Cei 65 de angajați din companie au întreprins o serie de activități de reamenajare a spațiului, precum tuns iarba din jurul caselor, restaurarea foișorului prin repararea acoperișului, podelei și vopsirea acestuia, curățarea unui loc de joacă. În paralel, pentru copii au fost organizate activități speciale, precum pictura pe față și un atelier de pictură, prin care aceștia au fost îndrumați să își personalizeze tricouri.

În fiecare an, KFC România derulează campania „Bucket de bine” și susține două case SOS Satele Copiilor prin donarea unui leu din valoarea fiecărui produs Hot Bucket vândut. În primele 6 luni ale acestui an KFC a donat peste 37.000 de euro către asociație. 9 copii din Satul SOS din București beneficiază, în cadrul proiectului, de pregătire școlară adecvată, dar şi de activități extracurriculare, prin care își descoperă și își dezvoltă abilități și aptitudini importante pentru formarea acestora. Copiilor din cele două case le sunt asigurate astfel toate cheltuielile necesare pentru alimente, îmbrăcăminte, îngrijiri medicale și activități educaționale și de timp liber.

Ne uităm cu mare bucurie la lunile ce au trecut din acest an, luni în care i-am avut alături atât financiar, cât și sufletește pe partenerii noștri dragi, KFC România. Cei 9 copii din cele 2 case SOS sprijinite de KFC copilăresc, zâmbesc și își petrec timp frumos cu Mamele SOS. Rezultatele bune pe care le au la școală, prietenia puternică care îi leagă, talentul și ambiția cu care se implică în activități extrașcolare ne bucură și ne motivează să mergem mai departe cu și mai multă energie. De asemenea, implicarea directă a angajaților KFC România este extrem de importantă pentru copii. „Ziua Curățeniei” este cel mai recent eveniment organizat în Satul SOS București, proiect prin care copiii au avut alături oameni cu suflet, implicați, modele la care ei se pot raporta în viitor. Mulțumim KFC România pentru acest parteneriat care a intrat deja în al 4-lea an consecutiv. Este o mare bucurie și onoare pentru SOS Satele Copiilor România să îi creștem mari pe copii, împreună.”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania.

În cadrul parteneriatului cu SOS Satele Copiilor oferim în fiecare an cadrul optim pentru dezvoltarea personală și profesională a unor copii proveniți din medii defavorizate. Am încercat și de data aceasta să venim în sprijinul organizației, iar satisfacția noastră în urma activității de voluntariat este aceea de a vedea pe chipurile copiilor din Sat bucurie și speranță. Educația este pilonul principal al strategiei de responsabilitate socială a companiei, iar prin intermediul proiectului oferim tinerilor accesul la educație și la un mediu decent de viață. Suntem bucuroși că avem susținerea unei echipe de voluntari și suntem pregătiți de fiecare dată să demarăm noi acțiuni alături de ei.”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Despre Sphera Franchise Group S.A.
Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.


În România, lanţul de restaurante KFC numără 72 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și șase în Italia.

Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 25 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1.000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România.

Totodată, un număr de 40.000 de persoane au participat la programele de asistență și îndrumare, derulate împreună cu partenerii de proiecte.
SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi.
Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.