În anul 2016, KFC a donat peste 51,000 euro către SOS Satele Copiilor România, în urma campaniei „Bucket de bine”. Prin această campanie, KFC donează un leu din costul fiecărui Hot Bucket vândut, pentru al doilea an consecutiv. 
 
 
Fondurile donate de lanțul de restaurante către SOS Satele Copiilor România susțin două case din cadrul satului din București. Copiilor din cele două case le sunt asigurate astfel toate cheltuielile necesare pentru alimente, îmbrăcăminte, îngrijiri medicale și activități educaționale și de timp liber.
 

“Cei de la SOS Satele Copiilor România depun un efort extraordinar pentru a-i ajuta pe cei mici să se bucure de viață, să învețe și să își facă prieteni noi. Acesta este motivul pentru care ne-am dorit să ne alăturăm cauzei lor. Le mulțumim lor că ne oferă oportunitatea de a ajuta acești copii, cât și clienților noștri tot mai numeroși, care sunt și ei parte a evoluției celor mici, prin achiziționarea Bucketului de bine din restaurantele noastre”, a spus Mark Hilton, Franchise Business Consultant KFC România.

 
“SOS Satele Copiilor depune eforturi constante pentru a schimba în bine viaţa copiilor aflaţi în dificultate. Acest lucru nu ar fi posibil însă fără suportul celor care se implică permanent în activităţile pe care le desfăşurăm. Am găsit în KFC un partener care susţine viziunea noastră, care îşi doreşte cu adevărat să aducă o schimbare în viaţa acestor copii. Fondurile strânse în cadrul campaniei „Bucket de bine”, desfăşurată de KFC, vor facilita o integrare mai bună a copiilor în sistemul educaţional şi totodată vor acoperi cheltuielile necesare întreţinerii zilnice a acestora şi costurile activităţilor educaţionale. Doresc să le mulţumesc personal angajaţilor KFC că s-au alăturat cauzei noastre şi că aduc un zâmbet pe chipurile copiilor pe care îi avem în grijă”, afirmă Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor.
 
 
Campania „Bucket de bine” continuă în toate restaurantele KFC din țară și în 2017. Parteneriatul KFC – SOS Satele Copiilor a demarat în anul 2014, iar din 2015, lanțul de restaurante a început susținerea unei familii SOS prin asigurarea tuturor cheltuielilor aferente activităților de zi cu zi, urmând ca apoi, datorită rezultatelor obținute, KFC să sponsorizeze două case din satul SOS. Parteneriatul KFC cu SOS Satele Copiilor România se înscrie în direcțiile strategice de CSR ale KFC România, având scopul de a susține educația și dezvoltarea tinerilor.
 
*****
 
Despre KFC
 
KFC Corporation, cu sediul în Louisville, Kentucky, este cel mai popular lanţ de restaurante specializat în produse din carne de pui din lume. KFC este recunoscut prin Reţeta Originală®, Extra Crispy™, Kentucky Grilled Chicken® și Extra Crispy™ Strips, Aripioare picante™, Go Cups, Famous Bowls, Pot Pies, sandvişuri de pui proaspăt preparate, biscuiți și garnituri. Există peste 19,400 de locații KFC în 120 de țări și teritorii din întreaga lume. KFC Corporation este subsidiară a Yum! Brands, Inc., Louisville, Ky. (NYSE: YUM.)
 
În România, lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în 1997 companiei US Food Network şi numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează şi două restaurante la Chişinău, Republica Moldova.
 
Despre Yum! Brands
 
Yum! Brands, Inc., cu sediul în Louisville, Kentucky, deține peste 41,000 restaurante în peste 125 de țări și teritorii. Yum! ocupă locul 216 în lista Fortune 500, cu venituri de peste 13 miliarde de dolari. În 2014, Yum! a fost numit în top 100 Corporate Citizens de către Corporate Responsibility Magazine, fiind și unul dintre Aon Hewitt Top Companies for Leaders din America de Nord. Mărcile de restaurante deținute de companie - KFC, Pizza Hut și Taco Bell - sunt liderii globali în materie de produse alimentare din categoriile pui, pizza și stil mexican. În afara Statelor Unite, Yum! Brands deschide în medie peste cinci restaurante noi pe zi, fiind astfel lider în dezvoltarea internațională de retail.
 

Despre SOS Satele Copiilor România
 
 
SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS) si servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de a favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 4-6 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.