KFC România, în colaborare cu Fundaţia Inovații Sociale Regina Maria, sprijină proiectul „Rescriem Vieţi", prin care pacienții fundaţiei vor fi susținuți în tratarea anumitor probleme de natură medicală şi, mai apoi, în încercarea lor de a se reintegra în societate. KFC România, primul partener al Fundaţiei care susţine această cauză, a oferit suma de 5.000 de euro pentru mai mulți beneficiari, prima fiind o tânără care provine dintr-un mediu defavorizat, în vârstă de 30 de ani, căreia i s-a oferit tratamentul medical necesar pentru refacerea danturii. 

Beneficiarilor acestui program le sunt oferite ulterior oportunități de angajare din partea companiilor partenere, cum este și cazul KFC, facilitând astfel reintegrarea acestora în societate, dincolo de suportul direct oferit prin tratamentele medicale necesare.  
 

„Rescriem vieţi este un proiect în care noi, aici la Fundație, punem nu doar suflet, ci multă muncă. Este un proiect în afara zonei noastre de intervenție directă, pentru că am ales să oferim unora dintre pacienții noștri mai mult decât tratamentele medicale de care au nevoie. Prin „Rescriem vieţi" le oferim practic șansa unei integrări complete în societate. Ne bucurăm că cei de la KFC au acceptat să ne fie primul partener în aceste demersuri curajoase și au înțeles că pacienții noștri sociali au nevoie să se simtă capabili să muncească și să nu perceapă nicio clipă diferența față de noii lor colegi de muncă. E mult de investit în acești oameni a căror destine au fost scrise atât de dureros și au fost presărate cu atât de multă sărăcie și neputință. Într-un fel, ne bucurăm că îndată ce intră în program și devin angajați nu mai sunt pacienții noștri sociali. Prin „Rescriem vieți", de fapt, vrem să arătăm tuturor că se POATE! Satisfacția lor și a noastră este imensă!”,
a spus Cristiana Mateoiu, Executive Director Fundația Inovații Sociale Regina Maria.
 
„Este important pentru noi să ne implicăm în diverse domenii de responsabilitate socială. Am ales să devenim partenerii Fundației Inovaţii Sociale Regina Maria pentru că dincolo de ajutorul direct pe care îl putem oferi beneficiarilor, acest proiect presupune şi reintegrarea în societate a persoanelor care provin din medii defavorizate. Astfel, acestor beneficiari li se oferă şi oportunitatea unui loc de muncă chiar în restaurantele noastre.”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

În cadrul proiectului „Rescriem vieţi", dezvoltat de Fundaţia Inovații Sociale Regina Maria, o serie de companii se implică și susțin diverse cazuri sociale. În cadrul Galei anuale „Din inimă pentru viitor” ediția a 6-a, care anul acesta va avea loc pe 19 octombrie vor fi prezentate aceste cazuri sociale susținute de companiile partenere. 

Pentru mai multe detalii despre noutăţile pregătite de KFC, accesaţi pagina de Facebook KFC România, pagina de Instagram KFC România și site-ul www.kfc.ro

***
Despre Sphera Franchise Group S.A.
Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell. 

În România, lanţul de restaurante KFC numără 72 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și patru în Italia.
 
Despre Fundaţia Inovații Sociale Regina Maria 
Fundatia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 7 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, în cele două centre educaționale din Clinceni și Băneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinați de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari. In 2017-2018, fundația a lansat peste opt programe medicale - Rescriem vieți, Împreună pentru acces la sănătate, Împreună pentru mame și copii sănătoși, Cancerul nu ne mai desparte, Împreună oferim sănătate și demnitate, Împreună pentru sănătate și speranță,  Împreună pentru inimile pacienților sociali, Zâmbete  pentru mame și copii dar și continuarea celor din anii trecuți Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer.