Producatorul de ciment si alte materiale de constructii Lafarge (Franta) a publicat, recent, 34 de noi obiective privind dezvoltarea durabila a companiei.

Printre cele mai importante dintre aceste obiective se afla reducerea cu 33% a emisiilor de CO2 pe tona de ciment comparativ cu nivelul din 1990 si utilizarea in proportie de 50% a combustibililor non-fosili in fabricile de ciment, din care biomasa sa reprezinte 30%. De asemenea, s-a stabilit ca, pana la termenul de referinta, circa 20% din betonul fabricat in unitatile Lafarge sa aiba in compozitie materii prime reciclate si refolosite in proportie de 20% si sa elimine riscurile de decese sau accidente atat ale angajatilor proprii, cat si ale contractorilor firmei.

In plan social, se are in vedere ca, pana in 2020, aproximativ 35% din pozitiile de conducere din cadrul grupului sa fie ocupate de femei. La nivelul a peste 75% din tarile in care compania deruleaza operatiuni se vor pune in aplicare proiecte pentru crearea de locuri de munca la nivel local si se va incerca asigurarea de locuinte accesibile si durabile pentru aproximativ doua milioane de oameni.

Un alt obiectiv este reprezentat de contributia cu un milion de ore de voluntariat pe an pentru implementarea de proiecte de mediu in anumite tari selectate in prealabil, in timp ce la nivelul companiei se urmareste generarea unor vanzari de trei miliarde euro pe an din comercializarea de de produse sustenabile.
 
"Obiectivele incluse in strategia de dezvoltare durabila pana in 2020 sunt stabilite in continuarea programului din 2007-2012, la sfarsitul caruia ne-am realizat angajamentul de reducere a emisiilor nete de CO2 pe tona de ciment produsa cu 20% fata de perioada de referinta din 1990. Prin cele 34 de puncte este redefinit angajamentul nostru pentru viitor si se asuma contributia grupului la crearea unei societati durabile", a declarat Bruno Lafont, directorul executiv al companiei.

De-a lungul timpului, Lafarge a reprezentat un exemplu in ceea ce priveste sustenabilitatea afacerilor, protectia mediului, responsabilitatea sociala si guvernanta corporatista, in anul 2000 fiind primul producator de materiale de constructii care a stabilit si prezentat public propriile obiective de reducere a emisiilor de CO2. De asemenea, in 2001 a fost una dintre primele companii ce a publicat un raport cuprinzator privind eforturile de dezvoltare durabila si a format parteneriate cu organizatii fundamentale, precum WWF. Din 2007, holdingul a implementat un program de durabilitate care stabileste prioritatile si angajamentele companiei.


Informatii suplimentare, la adresa: www.lafarge.com


Sursa: agendaconstructiilor.ro