Lidl continuă investițiile în România și inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Brașov, al treilea de acest tip din portofoliul companiei. În plus, noua unitate dispune de un format unic, cu fațadă din cărămidă aparentă și lemn, realizată special pentru a se încadra în specificul arhitectural local. Noul magazin este situat pe Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 3-5 și se deschide pe data de 7 iunie.

După deschiderea primelor magazine cu acoperiș verde, în București și în Constanța, Lidl România inaugurează cea de-a treia unitate de acest tip, în Brașov, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate și protejare a mediului înconjurător. Odată cu deschiderea noului magazin din Brașov, la suprafața totală a spațiilor verzi se vor adăuga cei aproximativ 600 m² ai acoperișului, Lidl urmărind astfel demersul de a crește proporția spațiilor verzi amenajate din zonă.

Acoperișul verde oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. Totodată, acoperișul verde reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare. 
Printre elementele arhitecturale distincte ale magazinului Lidl din Brașov se numără și fațada realizată din cărămidă aparentă și lemn. Aceasta este special creată pentru a se încadra în peisajul arhitectural aparte al zonei. 

Odată cu deschiderea unității din Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 3-5 vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Deschiderea primului magazin cu acoperiș verde din Brașov va avea loc în data de 7 iunie, iar inaugurarea îi va întâmpina pe clienții magazinului cu promoții și acțiuni speciale. Astfel, în ziua inaugurării vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar și la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri și altele. 

Magazinul are o suprafață de aproximativ 1,300 m² și peste 90 de locuri de parcare, iar orarul de funcționare a noii unități este următorul: între 7:30 și 22:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între 8:00 și 21:00. 

Inaugurarea celui de-al 6-lea magazin Lidl din Braşov şi al 226-lea din România continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețeaua Lidl fiind produse în România. 

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este unul dintre retailerii de top din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 150 de centre logistice în 28 de țări la nivel mondial.