Fiecare plată cu cardurile Mastercard şi Maestro în lanțurile de magazine Auchan asigură o masă elevilor din Rwanda. Prin acest proiect în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial și retailerul Auchan, Mastercard donează peste 3,5 milioane de mese copiilor din Rwanda. La nivel local, Mastercard susţine educaţia copiilor, prin parteneriatul cu organizaţia SOS Satele Copiilor România.

Un simplu gest poate face diferența pentru milioane de copii care nu beneficiază de prânz la școală. Astfel, orice tranzacție de plată efectuată de posesorii de carduri Mastercard şi Maestro în lanțurile de magazine Auchan în perioada 1 septembrie – 1 octombrie va genera automat o donație din partea Mastercard, furnizând o masă unui elev din Rwanda, în cadrul parteneriatului cu Programul Alimentar Mondial (WFP - World Food Programme), cel mai mare program umanitar din lume, ce oferă soluții inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor. 
 
Iniţiativa este parte a unei noi campanii Priceless Causes desfăşurată de Mastercard la nivelul mai multor țări din Europa Centrală și de Est, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial, ce oferă soluții inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor. Este pentru al doilea an în care Mastercard implică un număr atât de mare de țări dintr-o singură regiune, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial și a contribui la o lume fără foamete. Anul acesta, eforturile celor două organizații sunt  îndreptate spre Rwanda, Africa.
 
“În perioada în care toți ochii sunt îndreptați spre generațiile de elevi care se pregătesc de zor pentru prima zi a noului an școlar, iar centrele comerciale sunt pline de părinți care aleg cărți, ghiozdane și uniforme, ne bucurăm să putem ajuta copiii care nu s-au bucurat de această efervescență, ba chiar ar putea să nu vadă niciodată interiorul unei școli. Astfel, alături de Programul Alimentar Mondial și cu ajutorul partenerului nostru, Auchan și al posesorilor de carduri Mastercard ne unim forțele pentru mii de copii din Rwanda. Aceștia vor putea beneficia, astfel, de energia de care au nevoie pentru a merge la școală”, a declarat Diana Tănase, Marketing Manager pentru România în cadrul Mastercard.
 
Donațiile se vor realiza în momentul plății, fără costuri suplimentare pentru clienți, iar numărul total al meselor care vor fi oferite de Mastercard depășește 3,5 milioane. Acestea vor reprezenta nu doar o sursă vitală de nutriție pentru elevi, ci vor contribui, în acelaşi timp, la prevenirea abandonului școlar. Proiectul susţine, de asemenea, agricultura realizată de comunităţile locale, acestea urmând să furnizeze mesele în cadrul şcolilor.  
 
Pe plan local, Mastercard susţine educaţia, prin continuarea parteneriatului cu SOS Satele Copiilor România, în cadrul căruia le oferă copiilor din programele asociaţiei multiple oportunități de dezvoltare personală și susținere financiară. 
 
###
Despre Mastercard 
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: @MasterCardNews, participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri pe Engagement Bureau.
 
Despre Programul Alimentar Mondial (World Food Programme)
PAM este cea mai mare agenție umanitară la nivel mondial care luptă împotriva foametei, oferind asistență alimentară în cazuri de urgență și colaborând cu comunitățile locale pentru a îmbunătăți nivelul de nutriție. În fiecare an, PAM ajută 80 de milioane de oameni din aproximativ 80 de țări. 
 
Despre parteneriatul MasterCard-PAM
Mastercard și PAM au încheiat un parteneriat în 2012 pentru a genera soluții inovative care să ajute la crearea unei lumi fără foamete. Mastercard angrenează clienții și partenerii de business, bănci și comercianți, în strângerea de fonduri pentru programele PAM care furnizează mese hrănitoare elevilor. De asemenea, mastercard ajută PAM să livreze “hrană digitală”, prin care refugiații și alte persoane vulnerabile au acces la hrană din piețele locale.

Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de a favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.