MATER este prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est. Spațiul de 1000 mp este organizat în trei zone principale: biblioteca – o colecție de peste 3000 de materiale ce pot fi atinse, consultate și comparate – sala multifuncțională ce poate servi la organizarea de training-uri, conferințe și workshop-uri dedicate industriilor creative și spațiul de co-working – un hub funcțional și prietenos ce acomodează atât birouri individuale, cât și spații de lucru comune și zone de colaborare. 

Spațiile sus-menționate au fost proiectate de Wolfhouse Productions și amenajate de Kinnarps Romania. Ideea de la care a plecat conceptul hub-ului este aceeași care stă și la baza proiectului MATER, și anume aceea de a crea o comunitate colaborativă dedicată creativilor din România. Hub-ul desființează tiparele conform cărora lucrul la birou este o activitate sistematică și izolată  și încurajează gândirea imaginativă în favoarea celei standard. 

“Am decis să sprijinim proiectul MATER pentru că valorile acestuia sunt similare cu valorile promovate de Kinnarps. Am vrut sa creăm un mediu în care lumea poate colabora și poate lucra prin diverse metode într-un spațiu activity-based destinat industriilor creative” declară Daniel Florescu, Director General Kinnarps Romania

Hub-ul este caracterizat ca fiind un spațiu în care mobilierul, culorile, luminile și plantele, creează  un  mediu de lucru plăcut și atractiv în cadrul unui colectiv  prietenos și mereu deschis unor noi colaborări.
 

“Amenajarea spațiilor de la Mater este rezultatul unei bunei colaborări cu Wolfhouse Productions. Soluțiile au fost bazate pe feedback-ul și necesitățile comunității creative de la Nod Makerspace referitoare la un spațiu de lucru: flexibil, luminos, divers și incluziv. Proiectul reprezintă o oportunitate de a pune în contact angajatorii din România cu un mediu de lucru care pune accent pe nevoie utilzatorilor. Astfel, relația între mediul construit și productivitatea individuală este mult mai clară.”
explică Iris Popescu, Arhitect Kinnarps România 

***
Despre Kinnarps
 
Înființată în 1942 în Suedia de către Jarl și Evy Andersson, Kinnarps este astăzi liderul de piață în Europa, fiind activă în 40 de țări din lume. Pe piața locală Kinnarps a început să activeze în 2006 și a devenit membru al Asociației Clubul Român de Mobilă în anul 2011. Compania a debutat ca distribuitor de mobilier de birou, dezvoltându-se în timp într-un integrator de produse românești și suedeze, ce livrează proiecte originale și eficiente de spațiu și ambient.