Peste 5.400 de tineri români au participat în ultimii șase ani la programul The Duke of Edinburgh’s International Award în România (DofE), programul de dezvoltare personală care le oferă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani șansa de a face perfomanță. Din 2011 încoace, tinerii participanți la program și-au dezvoltat competențe care să îi ajute să-și găsească mai ușor un loc de muncă, s-au implicat în programe de voluntariat, au devenit mai proactivi și au învățat să rezolve conflicte, acestea fiind o parte dintre abilitățile deprinse în urma implicării în cadrul DofE. 

Anul acesta, pe 2 noiembrie 2017, Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România și Eucom Business Language – Centru de Excelență în Servicii Lingvistice vor organiza Gala Regală, evenimentul de strângere de fonduri pentru programul DofE.

Aflat la cea de a III-a ediție, evenimentul Gala Regală se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, patronul programului Award în România. Gala va avea loc în București, la Stejarii Country Club.

În cadrul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să descopere în ce mod programul DofE poate să traseze direcții de dezvoltare pentru tineri și, în consecință, să influențeze pozitiv societatea și mediul de afaceri din țara noastră. 
 

„Indiferent de vârsta pe care o are, nevoia de dezvoltare a unui individ este constantă și ar trebui să fie angrenată la nevoile societății în care acesta activează. În cei 15 ani de activitate am ales să vedem în oameni dincolo de ceea ce puteau oferi la momentul respectiv, am ales să ne concentrăm pe ceea ce ar putea deveni dacă ar beneficia de o formare adecvată. Fie că ne referim la o companie mică, fie că ne referim la o multinațională, calitatea serviciilor furnizate stă în pregătirea pe care o au angajații. În calitate de manager dar și cetățean ce aspiră la o societate sustenabilă, îmi doresc să văd tineri determinați, care au avut posibilitatea de a încerca diferite roluri în cadrul comunității, care sunt deschiși către tot ce este nou și provocator, care să fie conștienți că implicarea lor întotdeauna va face diferența. Tocmai de aceea am ales să susținem programul internațional de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh’s International Award și să invităm și ceilalți actori din mediul business să se implice”
, spune Delia Dragomir, Managing Partner al Eucom.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a apărut pe baza nevoii tinerilor adulți de a se dezvolta personal și profesional într-un cadru organizat și echilibrat, dar și cu scopul de a oferi o alternativă companiilor care privesc și către activitățile de voluntariat ale viitorilor angajați. Astăzi, programul asigură tinerilor cunoștințele și abilitățile valorificate de către angajatorii globali, companiile dorindu-și ca, atunci când dezbat oportunitatea de angajare a unui tânăr, acesta să dețină mai mult decât calificările academice.
 
Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este considerat, la nivel internațional, o realizare non-academică de elită pentru admiterea în universități ori pentru angajarea la un loc de muncă, beneficiarii programului dezvoltându-și abilități precum încredere în sine, inteligență emoțională, determinare și implicare, leadership, creativitate și flexibilitate cognitivă, planificare și rezolvarea problemelor complexe, negociere, comunicare interpersonală, competență culturală, competență civică.

Până în prezent, implementarea programului DofE în România s-a bazat pe sprijinul a peste 900 de voluntari (profesori, psihologi, tineri adulți) din cadrul a 300 de instituții unde se livrează traininguri ori se organizează activități de voluntariat (licee, universități, ONG-uri).

Misiunea programului The Duke of Edinburgh’s International Award este aceea de a crea o societate sustenabilă, cu impact asupra mediului de afaceri românesc. Programul poate fi sprijinit printr-o donație standard de 3.000 de euro, sumă care poate susține organizarea a 10 traininguri în cadrul a 10 licee din țară, ivindu-se, de aici, o medie de 150 de noi lideri Award, lideri care pot mentora, în medie, 5 tineri, înscriindu-se, în program, un total de 650 de tineri. 

***
Programul The Duke of Edinburgh’s International Award
se adresează  tinerilor din România începând cu anul 2011. În prezent, este răspândit la nivelul întregii țări, implicând un număr aproximativ de 5400 de tineri atât din mediul urban cât și din mediul rural. Viziunea DofE este aceea de a modela tinerii și, implicit, mediul de business din România, facilitând implementarea unui program de dezvoltare personală recunoscut la nivel internațional.  
Eucom este Centru de Excelență în Servicii Lingvistice având 15 ani de experiență în segmentul de servicii lingvistice. Anual, Eucom implică în programele livrate la nivel național mai mult de 200 de traineri de limbi străine și 10.000 de angajați din peste 90 de companii din România. În 2017, Eucom a hotărât să extindă misiunea de dezvoltare a angajaților din companii sprijinind, alături de Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award, excelența în educația tinerilor.