Compania va folosi energie regenerabila pentru frigidere, va deschide 10 centre de reciclare si ofera finantari pentru ONG-urile de mediu.

Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, a lansat in luna mai o serie de actiuni de protectie a mediului, care reflecta modul in care compania incearca sa integreze sustenabilitatea in activitatea sa. Principalele actiuni care vor fi desfasurate in 2012 sunt:

    * Alimentarea frigiderelor cu energie ”verde”
    * Un concurs de granturi pentru ONG-urile de mediu
    * Deschiderea a 10 centre de reciclare PET

Energie "verde" in magazine

Incepand cu luna mai 2012, Mega Image foloseste in magazinele sale "energie verde", care provine din surse regenerabile. Astfel, 25% din totalul energiei consumate de catre Mega Image (consumul reprezentat de frigiderele din magazine) este acoperit de energie “verde”, achizitionata de la Enel. Intreg procesul de achizitie si vanzare este auditat si certificat de un organism independent de certificare (SRAC).

Pe termen lung, Mega Image isi propune sa creasca, treptat, ponderea consumului de energie "verde" din totalul de energie utilizata, pana la acoperirea intregului necesar de energie prin energie regenerabila.

Mega Image si Grupul Delhaize s-au angajat in urma cu cativa ani sa gaseasca modalitati prin care isi pot limita amprenta de carbon. Au dezvoltat, astfel, o serie de programe educationale prin care clientii au putut afla mai multe despre protectia mediului si au implementat o serie de masuri in magazine pentru scaderea consumului de energie, precum: inchiderea cu usi a frigiderelor, utilizarea unor refrigeranti ozone-friendly, testarea unor sisteme de recuperare a caldurii din sistemele de refrigerare, etc.

60.000 euro pentru ONG-uri de mediu

Pe langa actiunile pe care Mega Image le implementeaza in magazinele sale pentru reducerea amprentei de carbon, anul acesta, retailerul va oferi finantare ONG-urilor de mediu, prin concursul de proiecte Fabrica pentru un viitor curat

imp de o luna, intre 22 mai si 22 iunie, ONG-urile care desfasoara proiecte ce au ca scop reducerea amprentei de carbon se pot inscrie in competitie, completand formularul disponibil pe site.

La finalul lunii Iunie, Mega Image va desemna 3 ONG-uri castigatoare, care vor primi fiecare cate 20.000 de euro pentru a finanta proiectul propus. Mai multe detalii despre instructiunile de aplicare si criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul competitiei . 

Cititi continuarea stirii pe: ResponsabilitateSociala.ro