Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România continuă promovarea soluţiilor de propulsie ecologice. La începutul acestei săptămâni, aceasta a pus la dispoziţia Primăriei București un autobuz Mercedes-Benz Citaro NGT, ce va fi testat timp de două săptămâni de către Societatea de Transport București S.A. Autobuzul va fi utilizat pe una din rutele mijloacelor de transport, iar călătorii vor putea circula cu Mercedes-Benz Citaro NGT până pe 11 octombrie. Demersul a fost întreprins în parteneriat cu ENGIE România, care pune la dispoziţie combustibilul necesar testării, oferit de prima stație publică de gaz natural comprimat din București, inaugurată pe 13 iulie 2018.
 
„Prin testarea autobuzului Citaro NGT cu motor pe gaz natural comprimat, pe străzile din București, promovăm soluţiile alternative de propulsie pentru transportul de pasageri şi, totodată, facem un pas important în implementarea strategiei Mercedes-Benz cu privire la reducerea emisiilor de CO2”, a declarat Valeriu Zahariu, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.
 
„Autobuzele Mercedes-Benz setează standarde ridicate din punct de vedere al siguranţei, calităţii şi tehnologiei încorporate, dovedind totodată reducerea costurilor totale de operare şi a emisiilor de CO2. Cu Citaro NGT următoarea oprire este oraşul verde”, a anunţat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze şi autocare în cadrul Mercedes-Benz România.
 
Această acţiune face parte dintr-un demers mai amplu întreprins de Mercedes-Benz România. Acesta a început anul trecut, prin caravana de prezentare a autobuzului urban Mercedes-Benz Conecto - echipat cu noua generaţie de motoare Euro 6, ce reduce semnificativ emisiile de CO2 şi, implicit, consumul de combustibil, şi îmbunătăţeşte caracteristicile de performanță ale motoarelor din generaţia precedentă.
 
Anul acesta, între 20 iulie -14 august, a fost organizată caravana de prezentare a noului autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, ce a avut ca scop evidenţierea principalelor caracteristici tehnice şi funcţionale ale autobuzului, precum şi a beneficiilor rezultate din reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. Citaro Hybrid este totodată eligibil pentru achiziţiile finanţate din Fonduri Europene, iar, în perioada următoare, societăţile de transport public din România vor avea ocazia să şi testeze, în condiţii reale de trafic, acest autobuz. 
 
Pe 8 septembrie, Citaro NGT a participat la „Marșul vehiculelor verzi", o inițiativă premergătoare Conferinței „Transport Inteligent, Trafic Inteligent”, ambele organizate în Bucureşti de JUMP TO SMART - ERomania. Scopul evenimentului a fost promovarea în rândul cetăţenilor a avantajelor vehiculelor cu emisii reduse - electrice, hibride sau pe gaz natural comprimat (CNG) - şi încurajarea achiziţiilor unor astfel de modele, în vederea creării unui sistem de transport sustenabil și prietenos cu mediul și cetățenii. 
 
Următoarea oprire: oraşul verde
Mercedes-Benz Citaro NGT a fost special conceput pentru cerințele impuse de evoluţia transportului public de călători. Conceptul de tracțiune alternativă, cu gaz natural comprimat (CNG), are ca obiectiv susţinerea mobilităţii sustenabile în centrele urbane, fără a face un compromis în ceea ce priveşte capacitatea de transport. Autobuzul Mercedes-Benz le oferă pasagerilor o senzație de spațiu plăcut și generos, asigurată de amenajarea interioară, dar și de înălțimea constructivă extrem de confortabilă. Datorită podelei joase continue şi a uşilor cu deschidere mărită, Citaro NGT permite accesul facil, dar și derularea unui flux rapid al pasagerilor. 
 
Noua generație Mercedes-Benz Citaro NGT are o eficiență sporită, mai puține emisii de CO2  şi un consum de combustibil mai mic cu 20% față de modelul precedent, asigurând o rentabilitate exemplară. Pe durata întregului ciclu de funcționare, Citaro NGT este sustenabil atât din punct de vedere economic, cât și ecologic.
 
Autobuzul Mercedes-Benz Citaro NGT este apreciat la nivel internațional, având deja plasate comenzi record, pentru următorii ani, în diferite puncte cheie ale Europei. De exemplu, EMT Madrid, compania de transport public din Madrid, a comandat, pentru al treilea an consecutiv, un număr impresionant de autobuze ecologice Mercedes-Benz Citaro NGT. Prima comandă, din 2016, a fost de 82 autobuze Citaro NGT, iar în 2017, au mai fost comandate alte 314 unităţi. Anul acesta, cea mai mare companie de transport din Spania, EMT, a plasat o comandă de 276 autobuze pentru Madrid, ceea ce înseamnă că în 2020, pe străzile spaniole, vor circula 672 de autobuze cu motor cu gaz natural.