Palplast Sibiu, membra a Grupului Rompetrol, a sprijinit recent Fundatia Motivation Romania cu teava pentru repararea caselor de tip familial, dar si la crearea unui sistem de irigatii pentru copiii si tinerii cu dizabilitati.

„Consideram ca fiecare dintre noi, oameni sau companii, are datoria morala de a sustine dezvoltarea tinerilor, de a le oferi acces si sprijin pentru a trai si a se dezvolta in conditii normale si decente. Apreciem initiativa fundatiei Motivation care incearca sa le ofere copiilor proveniti din institutii de stat o viata cat mai aproape de familie”, a spus Dragos Oprea, managerul general al Palplast.

Proiectele de reabilitare a caselor de tip familial Motivation din localitatea  Bragadiru si Cornetu vizeaza si modernizarea instalatiei de alimentare cu apa rece a cladirilor, atat a retelei interne, cat si a celei externe de racordare la sistemul central de alimentare cu apa.

De asemenea, o alta parte a proiectului sustinut de Palplast vizeaza si realizarea unui sistem de irigatii pentru serele in care tinerii pot invata, cultiva si produce diverse legume, necesare traiului curent. 

Contributia companiei a fost de peste 600 de metri de teava din PE de diverse dimensiuni/diametre (20, 25,32), produsa la fabrica Palplast din Sibiu.

Copii si tinerii din casele fundatiei au fost dezinstitutionalizati din centre de Plasament prin Proiectul IMPACT Romania, intiat in 2002, prin care Fundatia Motivation si-a propus sa transfere 22 de copii cu dizabilitati severe dintr-o institutie din Ilfov in case de tip familial si sa le ofere servicii de sprijin pentru a imbunatati calitatea vietilor lor.

Proiectul a dus la transferul a 37 de copii cu dizabilitati severe din Centrul de Plasament Tancabești. Dintre aceștia, 27 se afla in continuare in grija Fundatiei in casele de tip familial ale acesteia.

Palplast Sibiu a fost infiintata in anul 1994 si este unul dintre marii producatori de teava si fittinguri de polietilena de inalta densitate (HDPE) din Romania. In prezent, productia se realizeaza pe 3 linii, tevile si fittingurile de HDPE produse aici fiind utilizate in domenii cum ar fi: retele de apa, de distributie gaze naturale, sisteme de irigatii si aplicatii speciale (de ex. cabluri de protectie).

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grup Rompetrol
Contact: Irina Darlea
Telefon:021.305.77.42