Habitat for Humanity România continuă parteneriatul cu Dow România, parte a The Dow Chemical Company (NYSE: DOW), care sprijină financiar organizația pentru al treilea an consecutiv. Dow va susține financiar construirea unui centru comunitar eficient energetic în Buftea, care va facilita accesul la educație și activități conexe zilnice pentru 50-70 de copii și va sprijini de-a lungul întregului an alți 150 de copii. Centrul va fi construit pe parcursul a doi ani și va fi administrat de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în interacțiunea cu copiii care provin din familii vulnerabile.
 
Dow sprijină construirea unui centru comunitar eficient energetic pentru copiii din Buftea
 
„Suntem mândri să ne alăturăm unui proiect care abordează două provocări majore: educația și eficiența energetică. Centrul comunitar din Buftea va oferi educație și un mediu prosper pentru copii, în scopul dezvoltării lor. În plus, clădirea eficientă energetic, folosind materiale inovatoare, va aduce reduceri de costuri, care vor permite Asociației Hercules să utilizeze mai multe fonduri pentru programele educaționale. Acesta este un pas important în dezvoltarea unor comunități durabile, nu numai în România, ci și la nivel global“, a declarat Claudiu Tuncu, Country Manager Dow România și Bulgaria.
 
”Copiii merită tot ce este mai bun: o familie iubitoare, un cămin sănătos și primitor, un spațiu adecvat pentru studiu și dezvoltare armonioasă. Suntem mândri să avem parteneri ca Dow România, care împărtășesc aceeași viziune și sprijină cu generozitate proiectele Habitat for Humanity România. Suntem recunoscători pentru ajutorul oferit pentru construirea unui centru comunitar eficient energetic în Buftea și facilitarea accesului la educație, anual, pentru 200 de copii din familii dezavantajate. Prin acest sprijin, Dow pune o cărămidă importantă la dezvoltarea comunității din Buftea”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România. 
 
Între 2015 și 2017, Dow a sprijinit construirea a două cvadruplexuri în Ploiești, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru opt familii cu venituri mici. Proiectul va fi finalizat la începutul anului viitor. Dow România a sprijinit financiar proiectul și a donat materiale de izolare termică. În plus, angajații companiei și-au oferit cu generozitate timpul și au muncit pe șantier. 
 
Anul acesta, Dow Chemical Company (NYSE: DOW) și Habitat for Humanity International celebrează 35 de ani de parteneriat la nivel internațional. Tehnologia inovatoare Dow va fi utilizată pentru a dezvolta comunități puternice și case sustenabile pentru familiile care au nevoie de locuințe decente și accesibile. În 2017, Dow va sprijini 42 de proiecte Habitat for Humanity din 19 de țări prin activități de voluntariat realizate de anagajați, donații de produse și sprijin financiar. Dow a investit mai mult de 1,4 milioane de dolari pentru a sprijini aceste proiecte și mai mult de 2.000 de angajați vor participa ca voluntari la construirea de case, alături de viitorii proprietari.

***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69,000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit. www.habitat.ro 

Despre Dow în România
Dow a fost prezentă în România de mai bine de 25 de ani, oferind o varietate de materiale plastice și produse chimice pentru o gamă largă de industrii, inclusiv construcții, auto, locuințe și de îngrijire personală, ambalaje, științe agricole, electrice și telecomunicații, izocianați. De la deschiderea oficială a primului birou în București în 1990, operațiunile Dow din țară au crescut în mod semnificativ. După achiziționarea Rohm și Haas de către Dow în 2009, compania și-a consolidat poziția pe piața locală și și-a extins prezența.
 
Despre Dow
Dow (NYSE: DOW) combină puterea științei și tehnologiei pentru a inova cu pasiune ceea ce este esențial pentru progresul uman. Compania realizează inovații care extrag valoare din știința materialelor, polimeri, știința chimică și biologică pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre provocările globale, cum ar fi nevoia de alimente proaspete, un transport mai sigur și mai durabil, apă curată, eficiență energetică, infrastructură și creșterea productivității agricole. Portofoliul integrat oferă o gamă largă de produse bazate pe tehnologii și soluții pentru clienți din 175 de țări și în sectoarele de mare creștere, cum ar fi ambalajele, infrastructura, transport, relațiile cu clienții, electronică și agricultură. În 2016, Dow a avut vânzări anuale de 48 de miliarde de dolari și aproximativ 56.000 angajați în întreaga lume. Mai mult de 7.000 de produse sunt fabricate în 189 de fabrici din 34 de țări din întreaga lume. Referințele la „Dow“ sau „Compania“ înseamnă The Dow Chemical Company și filialele sale consolidate, cu excepția cazului în care se menționează altfel în mod expres. Mai multe informații despre Dow pot fi găsite la www.dow.com